RYE

Den här bloggen kommer till stor del att handla om mitt utbytesår så tänkte att jag skulle berätta lite om det nu.
Jag ska alltså åka som utbytesstudent med Rotary hösten 2010 om allt går som planerat. Jag vet inte ännu vilket land jag kommer att åka till men jag hoppas givetvis på nåt av de fyra på lista nämligen: Nya Zeeland, Australien, Kanada och Usa. Anledning till att jag valt de här länderna är för att jag vill kunna tala engelska flytande och för att jag vill uppleva de här länderna och deras kultur.Då jag redan är förhållandesvis bra på engelska har jag även funderat på om jag inte skulle åka någon annanstans och lära mig ett nytt språk men sedan insåg jag att det inte är det jag vill just nu, när jag blir äldre däremot så kan jag tänka mig att tillbringa tid i ett icke- engelsktspråkigt land och lära mig språket.

Jag började fundera seriöst på att åka som utbytesstudent när jag såg en plansch från Rotary om deras utbytesorganisation. Först så surfade  jag runt i en månad eller kanske lite mer, jag läste olika bloggar, information från de olika organisationerna men framför allt så läste jag allt på utbytesstudent.se. Det är en jättebra sida och utan den så hade jag nog aldrig anmält mig. I början var jag ganska negativt inställd till Rotary och funderade mest på att åka med Explorius. Då visste jag inte till vilket land jag ville åka, det vet jag visserligen inte nu heller:) I ca ett halvår så funderade jag seriöst men ändå inte, jag visste att jag ville åka men inte när, vart eller med vilka men så en dag i november när Rotarys ansökningstid egentligen gått ut för länge sedan så insåg jag att Rotary var den organisation jag ville åka med och att jag ville åka efter ettan.

Då började ett febrilt arbete med alla ansökningsjandlingar. Det skulle vara med läkarundersökning, tandläkarundersökning, lärarintyg, personligt brev och mycket mer. Alla pappren skulle vara inne den första december då Rotary hade det som gräns. Jag trodde aldrig att jag skulle hinna men på något mystiskt sätt så hann jag. Sedan började väntan, först väntade jag på att de överhuvudtaget skulle höra av sig och sedan på att få skriva under alla pappren. Alla pappren skulle vara inne och underskrivna den 15 januari men jag och min familj tillbringade hela jullovet i Indien så därför var vi tvungna att skriva under dem innan det. När det hade blivit den veckan vi skulle åka så började jag bli lite nervös över att inte hinna så mina föräldrar pratade med min Rotaryrepresentant och en dag när jag klev in genom dörren så sa mamma bara, vad bra att du kom nu för din Rotaryrepresentant kommer snart. Vi skrev under pappren och sedan dess har jag väntat på brevet med min placering. Den 8 februari ska jag på Rotarymöte så jag hoppas att jag vet min placering innan dess.
Det här blev visst ett monsterinlägg och ni får inte ens en blid för jag har ingen kamera men ska köpa en snart. Kram Olivia

Äntligen!!

Jag ger mig på nytt in i bloggdjungeln, de två andra gångerna har det gått åt skogen men den här gången är det andra bullar som gäller. Jag kommer att skriva om saker jag tycker är intressant och saker som händer i mitt liv. Det största som just nu pågår i mitt liv är att jag hösten 2010 ska åka som utbytesstudent med Rotary, jag vet inte vart men väntar spänt på att få veta. Hoppas att ni vill läsa:) / Olivia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0