9.35 pm Kerikeri

Halloooo! Idag har jag lagt upp ett litet album pa facebook med bilder sa ga in och kolla dar!!
Nu somn!! Imorn ska jag gora svenska kottbullar!! Kram Olivia

Pa begaran!! Ett inlagg!!

Har fatt lite pa stotningar i kommentars faltet om att jag tydligen uppdaterar daligt!!!! Sa har ar ett inlagg!!
Tankte lagga ut lite foton imorn, orkar inte idag:) Igar var jag i Kerikeri city efter skolan med nagra av mina internationella vanner. Mycket trevligt. Idag var i princip forsta engelska lektionen som jag overhuvudtaget jobbade, innan sa har jag inte forstatt vad vi ska gora sa har bara suttit dar och sett sot ut. Skolan ar trevlig, gillar inte outdoor education just nu for manniskorna i den klassen ar stokiga och vi har trakig teori. Fortsatte pa min vackra Nz malning pa Art idag, MVG i bild ar pa vag eller inte! Har lyckats sparra mitt nya bank kort:( Dumt av mej och det blir krangligt att fixa ett nytt.
Forlat for det roriga inlagget!!! Ska sova nu! Kram Olivia

Skoluniform!!!

Hoppas att ni overlever utan prickar pa vissa bokstaver.
Idag har jag kopt min skoluniform!! Den ar faktiskt snygg. Vi valde aven vara amnen, jag valde: Outdoor education, history, english, art history, visual arts painting and informational computing.
Om det finns mojlighet sa ska jag forsoka ga med i jazz bandet och aven testa nan sport.
Idag har jag och min vardmamma varit hos floristen for att bestalla blommor till mitt har till balen. Jag ser verkligen fram emot balen!!
Kram Olivia

Mitt nya hemland!

Har varit i Kerikeri sen i fredags, idag flyttade jag in hos min forsta vardfamilj. Huset ar jattefint och de ar supersnalla. Imorrn borjar skolan!! Bor granne med en svenska och det finns en till svensk i byn sa jag ar inte ensam! Har lart mig att man inte ska saga shit, framforallt inte pa Rotary.
Igar sa traffade jag nastan alla vardfamiljer och aven min Kiwibuddy som ska ta hand oom mej har, de som ska aka som utbytesstudenter harifran till vintern var ocksa med. Alla var supersnalla! Vi tittade pa Rugby, tyckte faktiskt att det var helt ok!
Nu ska jag vara social! Kram Oliiva

Packningsångest och annan ångest...

Sitter och försöker få ner vikten på mitt bagage. Kan säga att det är svårt att veta vad man ska ta med sig. Insåg idag att jag behöver ha med mig en adapter, full koll Olivia!!!!
Till slut lyckades jag och min kära mamma få ner vikten på bagaget genom att ägna mig åt så kallad Kamikazepackning, man tar fram allt man tror att man behöver, tar bort en omgång, packar allt i vakuumpåsar och väger det. Sedan svär man högt när man inser att väskan fortfarande väger alldeles för mycket. Då upprepar man proceduren än en gång, funkar det ändå inte så upprepar man igen. Till slut gick vi så långt i jakten på kilon att vi rev bort kartongbitar från olika förpackningar och dissade schampo och tvål. Kommer att behöva köpa i princip alla hygienprodukter när jag kommer fram. Allt sorterades bort i jakten på gram! 

 Jag har de senaste dagarna sagt hej då vi ses om ett år till alla jag älskar, det är jobbigt men som tur är så vet jag att jag kommer hem om ett år. Ser inte fram emot att lämna Kerikeri och inte veta när jag kommer tillbaka.

Är sjukt taggad inför resan, är som ett lite barn kvällen före julafton! Ska bli kul dels att få flyga tillsammans med massa underbara utbytesstudenter och sedan få komma till Kerikeri och leva livet! Har så mycket spännande att se fram emot, inte nog med att det kommer att vara ett äventyr bara att gå och handla, jag kommer även att åka iväg på olika resor och försöka uppleva så mycket som möjligt av Nya Zeeland!


Till mina fyra värdfamiljer och till min Rotarycounsellor har jag köpt en hel hög med presenter. Det är osthyvlar, handdukar, glasgrejer och böcker. Jag har även en hög med grejer som inte är till någon speciell. Jag skickar ner i princip alla presenter med paket för annars så skulle de ta alldeles för stor plats i väska och väga för mycket.

Ska alldeles strax gå och sova min sist natt i Sverige på ettår!!
Hej då Lidköping, Västra Götaland, Sverige! Hej Kerikeri, Northland, New Zealand!!

God natt!!

Snart...........

Det var länge sedan jag uppdaterade här, på något sätt så känns det som att jag vill förtränga allt som har med utbyte att göra just nu men samtidigt är jag jättetaggad på att åka.
Det blir nog bättre med inlägg snart.

Har fått mina flygtider: Lämnar Sverige Onsdagen den 14 juli kl 14.30 och anländer till Kerikeri lokal tid 14.10 Fredagen den 16 juli. Det är en lång resa men som tur är så är jag inte ensam.

Förra tisdagen var jag en duktig flicka och var på Rotarymöte med min klubb. Presenterade mig och talade om vart jag ska.
Har även storshoppat och på börjat packningen.Hela rummet är täckt av grejer. Det är svårt att veta hur mycket grejer man behöver ha med sig. För att få ner så mycket som möjligt i väskan har jag köpt vakuumpåsar på Clas Ohlsson. Det svåra med att packa inför ett utbyte är att man inte bara ska he med sig kläder, utan det är värdfamiljspresenter, skor, smycken. Ja helt enkelt allt det som man behöver hemma. Jag ska ha fyra värdfamiljer så min väska kommer att vara fylld av presenter. Nästa vecka så ska jag skicka ner ett paket med grejer som väger för mycket för att ta i väskan.

Igår var det exakt en vecka kvar tills jag åker, en vecka kvar med min familj och mina vänner. Det är dock inte sista gången jag träffar dem utan de finns som tur är kvar när jag kommer hem från mitt äventyr. På lördag och söndag så ska jag ha avskedsfest. På lördag kommer mina kära scoutvänner förutom A som jag sa hej då till i tisdags för hon åkte till Gotland då.
På söndag kommer min klass och massa andra människor och fikar. 

Just nu är jag ute och seglar med min familj, innan dess så tillbringade jag en helg i Varberg med min kompisar.
Jag försöker att njuta så mycket som möjligt av den tid jag har kvar i Sverige.

Nu ska jag jobba vidare med min powerpoint presentation om mig själv och Sverige.



RSS 2.0