Packar inför Sydöresan!

Har ägnat dagen och kvällen åt att förbereda för sydöresan! Är så taggad nu! Tre veckor i en buss runt i Nya Zeeland med en hög utbytesstudenter kan ju inte bli annat än fantastiskt.
Idag var jag på en matrundtur i Kerikeri med skolan, man kunde välja mellan det och båtresa men jag bestämde mig för att leva budget och göra matrundturen som var gratis. Det var intressant, vi var på en ostfabrik, nåt gammalt hus, blåbärsplantage, avokadooljafabrik och chockladfabrik. Sedan gick jag på stan och köpte lite grejer för sydöresan, bland annat ett sjukt starkt insektsmedel, ska banne mig inte få några myggbett!
Imorgon så åker jag ner till Auckland kl halv elva och på söndag börjar resan!!
Nu ska jag sova så att jag är vaken i tid för att skypa med La Familia och packa färdigt.
Har försökt skriva ut mina julkort hela dagen, det vill inte funka, jag blir så irriterad på alla tekniska saker ibland!

Nu god natt!
Kanske bloggar imorn, annars får vi se när vi hörs igen:)
Kram Olivia

Harry Potter och Sleepover!

Hej!
Har haft några väldigt upptagna dagar. Igår efter skolan så tog K, K, L och V bussen hem med mig och sedan så ägnade vi kvällen och natten åt skvaller, äkta italiensk pasta carbonarar och kladdkaka, Mamma Mia, dansa och skratta.
Det var våran sista sleepover tillsammans:( För V åker hem till Italien om två veckor och de andra åker hem i slutet av dec:(
Mycket trevlig kväll och natt.
Idag var det segling igen, sista dagen. Det har varit mycket roligt, har lärt mig massor. Efter seglingen så sa jag hej då till V då idag var sista gången vi sågs! Sedan gick jag och såg Harry Potter 7 med några, åh så spännande det var:)
Borde egentligen ha börjat packa för Sydöresan men men.. får göra det imorgon:)
Hade lite sverige i Nz moment idag, så fint! Först så träffade jag på en svenska som bor här på bion så då prata vi en stund, ska beställa lite svensk mat tillsammans med henne från en hemsida som säljer svensk mat. Sedan så fick jag en svensk pepparkaka av svensken som driver biokafet. Så fint!
Imorgon så är det sista dagen innan jag har sommarlov helt och hållet, ska åka på nån matrundtur i Kerikeri, har ingen aning om vad det är!

Kram och Godnatt Olivia

60 inlägg!

Ännu en dags segling! Ingen blodsförlust idag så det är ett framsteg! Idag fick vi segla själva, kan säga att jag var smått panikslagen hela tiden! Det var rep och roder överallt! Vinden var obefintlig större delen av dagen så det var inte så våldsam segling men ändå! Roligt var det. Sedan så simmade jag i skolpoolen med mina fina tyskar. Sedan så gick jag till banken och insåg glatt att jag är rik då min månadspeng från Rotary hade hamnat på fel konto så det var 500$ som bara låg och väntade på mig:)
Försökte skriva ut mitt julkort som måste skickas snart men det ville inte funka, får gå tillbaka på torsdag. Imorgon så ska en hög fina flickor sova över här, vet att det är mitt i veckan men det är sista chansen innan de åker hem:(
Ska bli mys, vi ska äta pasta och titta på stjärnor.
Nu ska jag sova!
Kram Olivia
Är det bara jag som känner att bloggen bara blir sämre och sämre? Kanske aldrig kommer att bli den nya Blondinbella:(

Seglingsdag!

Idag har vi haft segling med alla de internationella studenterna förutom de som gör examerna, vi ska ha segling fram tills torsdag. Vi lärde oss bas grejerna idag, har aldrig seglat en så liten båt! När vi övade på att kapsejsa så skar jag upp mitt knä och baksidan på låret så jag har två stora plåster nu, ser ganska tufft ut:)
Var så trött när jag kom hem från skolan att jag sov en timma. Sedan var det dags för årets sista Rotarymöte. Det var en bra talare idag så det var najs.
Nu ska jag sova! Imorgon mera segling! Kram Olivia
Det här är ett av de sämre blogginlägg som gjorts, förlåt!

Slö söndag!

Idag var en väldigt slö dag, sov ohälsosamt länge! Till kl halv ett!! Var uppe sent och fixade med julkort och annat igår.
Jag och värdpappa tog en tur till the Warehouse, bestämde mig för att inte gå på söndagsmarknaden, skönhetssömnen var viktigare. Köpte lite saker för sydöresan och pärlor så att jag kan dekorera mina nya sandaler.
Sedan städade jag, satte upp bilder på väggen, dekorerade mina skor och lagade chockladkaka.
Pratade även med mamma och pappa, de sa att Lennart hade blivit väldigt glad för att jag ringde, de trodde at samtalet hade brutits inte att han la på. Var nog så, mitt internet är väldigt dåligt:( Kul att höra att det var uppskattat! Var mycket najs att prata med mamma och pappa, de hade den bärbara datorn så jag fick se huset och hur renoveringen av köket och badrummet går. De gick även ut så att jag fick se snö!!! Det är inte längre jobbigt att skypa med Sverige, nu är det bara kul!
Imorgon börjar seglingen! Har fullspäckad vecka denna veckan!
Nu sömn! Kram Olivia


Waimate North Show och bbq!

Idag var jag på lantruksmässa/marknad, den var på ett fält utaför Kerikeri. Tänk er en Amerikans Fair så närmare vi oss, det var kossparade och syltutställning, hoppborg och duschrengöringsförsäljning. Jag var där och samlade in pengar med Rotary. Ibland verkar det som om att det alltid är någon Rotaryaktivitet, samla in pengar här och möten där. Tycker om det men ibland kan det bli lite irriterande då det ta upp massa tid som jag hellre skulle spendera med att göra annat.
Lantbruksmässan var i alla fall mycket intressant, det var kulturupplevelse på hög nivå. Hittade en tröja i en butik som det stod på svenska på, det roliga var att det var inga snälla ord precis. Jag och Renny, den finske utbytesstudenten som också kan svenska skrattade ihjäl oss. Det stod även sötnos men större delen var väldigt fula ord, skulle köpt den:)
Efter att vi hade packat ihop allt på mässan så åkte jag direkt hem till Laura som hade lite grillning,vi har bara en vecka kvar ihop vi i gruppen! Skrämmande hur fort tiden går! Så trevlig kväll, tittade på bilder, åt alldeles för mycket, skrattade, planerade en tur till Italien och planerade våran sista tid tillsammans!
När jag kom hem så ringde jag Farfar Lennart för att gratulera på 80års dagen, prata i en minut sen la han på:) Men men jag sa i alla fall grattis!
Nu ska jag sova, har inga större planer för morgondagen, tjejerna ska till söndagsmarknaden men vet inte riktigt om jag ska gå. Grejen är att trots att jag vet att värdföräldrarna inte har några problem med att skjutsa så vill jag inte fråga för mycket så har inte bestämt mig än.

Kram och Godnatt Olivia


+ - lista

Saker som jag gillar

+ Att jag har varit här i fyra månader idag om jag räknat rätt
+ Att jag har åtta månader kvar här
+ Att det är en vecka kvar till Sydöresan
+ Att jag faktiskt gjorde de sakerna som stod på att göra listan
+ Att jag är snyggare än någonsin, i alla fall enligt mig själv:) Är solbränd, tränar, mitt hår är långt och jag är lycklig, då blir man snygg:)
+ Att jag har vänner här och där
+ Sommarlov!
+ Nya Zeeländsk glass
+ Att jag är här!

Mindre bra saker

-
Att jag åker tillbaka till Sverige om åtta månader
- Att min närmsta vänner här åker hem till Tyskland om en månad
- Alla mina myggbett och sandflugebett, mina ben ser ut som om nån har mördat dem
- När jag glömmer solskyddsfaktor och bränner mig, svensk hud är inte gjord för Nya Zeeländsk sol
- Att min svenska familj och mina svenska vänner inte bor här!
- Att jag inte kommer att få se mina vänner här ta studenten

Liten lista på saker, vet inte riktigt vad jag ska skriva, min dag var inte speciellt spännande. Kommentera mera!
Nu ska jag sova, imorn ska jag på lantbruksmässa och samla in pengar med Rotary, sedan ska jag hem till Laura och grilla. Ska bli fint, vi har så lite tid kvar innan de åker hem! Nästan skrämmande! Har alltid tänkt på det som något som var långt i framtiden, något avlägset, så är det inte längre. Det är snart!

God natt och Kram Olivia


Smörgåsrån och Ahlgrens Bilar

Det var min frukost idag tillsammans med en avokado från trädgården. Är ledig från skolan idag så jag sov länge, sov inte så mycket natten innan. Insåg att den här sovmorgonen var min sista på en månad, imorn måste jag gå upp tidigt och troligtvis även på söndag.Sedan är det seglingskola i en vecka och efter det sydöresan! Är så sjukt taggad!
Idag ska jag fixa lite inför resan, städa mitt rum,fixa julkort, träna och sy.
Kommer antagligen inte att göra nåt av det men man kan ju alltid försöka:)
Ibland är det oerhört skönt att ha lata hemma dagar som den här, är alltid så upptagen med att uppleva och lära annars, finns sällan tid att sakta ner och reflektera.
Nu ska jag fortsätta projekt städa rummet! Lär ta ett tag!
Kram Olivia

Busy! Sommarlov!!

Stilig tröja!! Stilig tröja från min kära familj, mindre stilig väldigt sleten Olivia!


Hej! Förlåt för att jag inte uppdaterade igår, var bara hemma en och halvtimma så jag hann inte.

Igår var det en fullspäckad dag. Vi hade Senior Prizegiving på skolan igår, det är lite som studenten. Det var för Senior School, alltså år 11, 12 och 13. De delar ut priser och stipendier, det hålls tal, Kapa Hakagruppen uppträder och vi i jazzbandet spelar. Det var en mycket speciell upplevelse, det var sorgligt men ändå glatt. Det var sista skoldagen för många av de internationella studenterna. Vi gick till McDonalds efter skolan för att fira lite, att vi klarat det!
Jag är så sjukt nöjd med mina omdömen, får mig att inse att jag verkligen har uppnått saker här.
Ibland blir man lite "hemmablind" och inser inte vad man har uppnått, accomplished är nog ett bättre ord. Jag är ganska så jättestolt över mig själv för att jag har klarat av mina första två skolterms här, det har varit kämpigt men framförallt så himla kul. Ibland så känner jag att jag har tappat mig själv här, att jag inte riktigt vet vem jag är längre men samtidigt så har jag även hittat mig själv, jag vet vem jag är. Har blivit så mycket starkare, självsäkrare, självmedveten och framförallt en så mycket bättre männsika på de här fyra månaderna. Imorgon firar jag fyramånadersjubileum här!! Bara åtta månader kvar:(

Efter att ha kommit hem klockan fyra så hittade jag ett paket från Sverige i mitt rum:) Så glad! Fick en fin tshirt som det står Made in Sweden på! Bar den idag!Fick även lite kläder, godis och en bok, tidningar. Mycket fint!!
Sedan kl fem så bar det iväg in till stan igen, hade då hunnit byta om, packa, leta upp en present och läsa veckorevyn.
Vi hade Area 1 möte så det var massa folk från olika Rotaryklubbar, de flesta av utbytesstudenterna i Area 1, trevligt att träffa dem. Talaren var borgmästaren här uppe, så tråkig! Mötet tog tre timmar, höll på att dö en stund av uttråkning.

Direkt efter mötet så åkte jag hem till min granne och busbuddy I då hon hade sleepover för att fira sin födelsedag och för att vi skulle kunna få se hennes valpar, de var så söta!! Det var en mycket trevlig sleepover, alla somnade under andra filmen men den såg vi på imorse igen. Åt alldeles för mycket tårta och klappade valpar i massor. Mycket trevligt, så fint att umgås med alla flickorna, känner verkligen att vi börjar bli vänner nu. 
Idag hade vi netballmatch mot en grupp kiwis. Tror att de vann ganska så jättestort:) Men roligt hade vi!
Är ledig från skolan imorgon, ska förbereda för Sydöresan, är så taggad nu!!
Nästa vecka så har vi seglingsskola med alla internationella studenter, ska bli fint!
Idag shoppade jag lite, har börjat med julklapparna nu!!

Nu ska jag titta på Project Runway.
Lägger upp massa bilder på facebook!

Kram Olivia


Sista dagen i skoluniform!

Japp, idag var sista dagen någonsin som jag hade på mig skoluniform för imorgon är det sista skoldagen innan sommarlovet!! Imorgon har vi Senior Prizegiving på skolan, har ingen som helst aning om vad det är. Antar att det är lite skolavslutning,de delar även ut priser och certifikat. De gillar att dela ut certifikat, fick ett för några veckor sedan för att jag var med i jazzbandet och spelade på en konsert:) Har jag berättat om det? När de delade ut certifkatet så sa de att hon spelar fagott så henne ska ni prata med, detta var inför hela år 12. Ca 200 människor! Hade även nagellack och var tvungen att skaka hand med vice rektorn. Överlevde:) Imorn så ska jag spela med jazzbandet på prizegiving, najsnajs.

Har ägnat dagen åt att ta en massa bilder, skriva på flaggor och attha lite ångest.
Det är så många som åker hem snart, de gör alla sina sista saker just nu och får snart träffa sin familj igen. Det blir lite vemodigt att då inse att jag har 8 månader kvar här, vill för allt i världen inte åka hem nu! Men ibland så kan det kännas lite som att man är ensam kvar, vet att jag inte ska klaga. Jag får ju ett helt år i Nya Zeeland, massa nya upplevelser och vänner och familjer men ibland så blir det lite klag. Har haft en lite känslomässigperiod det senaste, lite snyftig och tänkt på Sverige för mycket. Känner dock att jag börjar komma ur den då jag börjar bli mer aktiv. Så länge man har nåt att göra så går det bra.  Måste börja motionera för sydöresan typ idag! Kommer nog att dö när vi vandrar:)
Imorgon har jag en upptagen dag, skola hela dan, sedan säga hej då till lite internationella studenter, gå på Rotarymöte och träffa fina små utbytisar och sedan sleepover hos I! Ser verkligen fram emot den! Känner verkligen att jag börjar komma in i den gruppen nu! Hade sista Outdoor Education idag, kommer att sakna det ämnet, killarna är så snälla. De lärde mig hur man kastar en Rugbyboll riktigt idag, de skrattar med mig när jag misslyckas. Åh de är så fina<3 Hatade dem i början men nu så tycker jag om dem. Hade sista art lektion igår, kommer att sakna den läraren.

Nu ska jag läsa lite i min bok och sedan är det sömn som gäller om jag ska överleva morgondagen. Kram en lycklig Olivia

infoga rubrik

Tjatja Bloggen! Olivia här:) Jobbar fortfarande på att bli en fjortisbloggare, känner att jag börjar bli bättre:)

Idag var det sista normala skoldagen, morgondagen kommer att bestå av massa olika samlingar, det är genrep för onsdagens stora samling. Vi hade visserligen en samling idag men den gick snabbt.
Pratade med min Dean om att byta ämnen för nästa år, maori var inga problem men drama verkar vara knepigare att läsa så jag får se om jag tar det eller nåt annat. Insåg att jag inte ville läsa matte eller biologi så det är därför jag ska byta dem.
Idag blev jag äntligen klar med det hemliga projektet, så skönt! Det har nämligen involverat en stor mängd frustration så det är väldigt najs att vara klar! Vi hade sista jazzbands övningen innan senior prizegiving, gillar oss starkt:)
Det var sjukt fint väder idag, varmt utan dess like. Trodde att jag skulle smälta bort,det gjorde jag som tur är inte. Men eftersom det här är Nya Zeeland så ändras vädret väldigt fort, de har ett talesätt här som säger:four seasons in one day. Så sant! Så när jag väntade på att värdpappa skulle hämta mig efter jazzbandet så öppnade sig himlen och det vräkte ner regn, när vi kom hem så var regnet slut! Typsikt Nya Zeeländskt väder!!
Fick inbjudan till en sleepover hos I min busskompis idag, hon fyller år på onsdag så då ska hon fira det, jag har ett Rotarymöte som jag måste gå på först men jag hoppas att det är ok med henne om jag kommer senare. De är verkligen en hög trevliga töser:)


Nu svar på fråga sedan sömn! Hade den ambitiösa iden att ge mig ut på en cykeltur, regnet och huvudvärk dödade den iden. Insåg att jag nog druckit lite för lite idag, inte van vid värmen:)





Hej!! Hur klär sig ungdomar i Nya Zeeland i allmänhet. Du skrev ju hur killar klär sig men tjejer då? Är det som i Usa där de verkar gå omkring i jogging byxor för jämnan, hoppas inte det.

Hej! Har aldrig vart i Usa så jag kan inte riktigt säga att det inte är som Usa men de har i alla fall inte joggingbyxor på sig hela tiden. I skolan så har man uniform om man inte är år 13. Måste säga att tjejerna är välklädda, kanske inte lika uppklädda som i sverige men inte mjukisbyxor osv. Det kan bero på att vi på skolan har en dresscode så de måste ha en viss standard. Modet är ganska likt det svenska, bara att säsongerna är annorlunda. Skulle väl säga att de klär sig mer praktiskt här, eller mer avslappnat men ändå välklätt. De är ett väldigt avslappnat folk och speciellt här uppe i norr så det är ingen press på att man ska klä sig si och så. Mycket skönt! Hoppas att det var svar nog:)

Kram Olivia

Ska bara säga att jag nog har världens bästa familj! Seriöst! Min kära familj skickar peppande email och förstår om jag inte vill skypa med dem. Tack så mycket för att ni finns!! Älskar er nåt oerhört!!!

Vandring och svar på lite frågor!

Idag var jag och värdfamiljen ute och gick i skogen. Först gick vi i två timmar i en skog/djungel ca: 30 min med bil härifån. Sjukt häftig miljö, ser verkligen ut som en djungel, vi fick fågelmat av några som de känner så vi gick runt och klappade händer och letade efter fåglar men vi såg tragiskt nog inga. Efter att ha gått runt där så bestämde vi oss för att åka vidare ca: 30 min till ett ställe där de har stora klippor som ser ut som om de slängts ut av en jätte, de uppstod nån gång för många miljoner år sedan efter ett vulkanutbrott och har sedan formats av vädret och några syror som har frätt olika mönster i klippporna. Lägger ut bilder där ifrån på facebook någon dag när jag har tråkigt, vilket är typ varje dag just nu.
Vi gick där i två timmar också, kan säga att jag sov gott i bilen på vägen hem. 
Anledningen till att vi begav oss ut på vandring var för att jag behöver gå in mina skor som jag ska ha på sydöresan som börjar om två veckor. Vi ska vandra ganska mycket på sydön så jag insåg att jag behövde provvandra innan. Ska börja idiotträna denna veckan så att jag inte dör på vandringen.  
Imorn börjar sista skolveckan, börjar få lite ångest inför sommarlovet, är rädd för att jag kommer att bli uttråkad och inte träffa ungdomar mellan december och februari. Får helt enkelt jobba på att socialisera mig!

När jag pratade med min kära familj häromdagen så klagade jag lite på att jag hade tråkigt så ofta, det är inte alltid super kul att bo 15 minuter utanför stan med två pensionärer, saknar att ha syskon. Har ju inte några läxor heller så det gör att jag inte har så mycket att göra på kvällen. Men mina kära föräldrar skickade i alla fall ett mail med tips på saker som jag kan göra, har själv tänkt göra många av de sakerna men jag är bara för lat för att ta tag i mig själv och göra nåt. Det är så mycket lättare att sätta sig med datorn framför teven när man kommer hem från skolan. Men jag måste helt enkelt driva mig själv att inte göra det,funderar på att skära ner på datatiden då jag tillbringar alldeles för mycket tid framför datan. 
Har lite hantverksprojekt som jag ska ta tag i, köpte ett par byxor och en klänning på second-hand som behöver sys om lite innan jag kan använda dem ute i offentligheten. Älskar second-hand shoppingen här, Kerikeri här 3 st bra second-hand affärer.
 

Har fått lite frågor från Klara som jag tänkte svara på:) Måste säga att hon är nog min bästa bloggläsare!



Om de är frågor du vill ha så klart du ska få lite frågor;)

1. Hur är de tv utbudet där borta? Kan man få några hissar och dissar?
I princip samma som hemma, Glee och andra amerikanska serier. En sak som är annorlunda är alla såpor, alla tv-kanalerna sänder massa olika såpor, tänk er typ Glamour. De flesta av såporna är engelska eller australiensiska men de har en; Outrageous Fortune som är Nya Zeeländsk, den handlar om en familj som bor i väst Auckland. Jag har inte titta så mycket då den är lite knepig att förstå om man inte sett alla säsonger.
Hiss för Glee och alla australiensiska program! Diss för den oändliga mängden engelska såpor, finns hur många som hels och alla är lika dåliga!!

2. Skolmaten, får man små brickor med olika fack som på tv och är de efterätt varje dag?
Vi har ingen matsal så som man har i Sverige, man köper mat i kiosken om man inte har med sig. Tyvärr inga brickor då det bara är typ mackor och kakor. Vi sitter och äter ute på fotbollsplanen eller i ett klassrum beroende på vädret. Så inga brickor och ingen efterrätt om man inte köper eller har med sig, många säljer chocklad för att samla in pengar till olika saker så ibland händer det att man köper lite:)

3. Är de kodlås på skåpen i skolan? I OC så har dom ju de o kan de ju bara slänga igen skåpen sådär lite snyggt ;) Vi har inte ens skåp i skolan, saknar det. Släpar runt alla mina böcker, kan säga att det gör ont i axlarna efter en dag i skolan. Så tyvärr så kan man inte slänga igen skåpet snyggt!! Det skulle vart nåt:)

4. sist den viktigaste frågan, finns de många snygga killar?? Kan man sitta i skolan o dregla lite smått om man har tråkigt;) De måste bli mer updates på den punkten tycker jag!
Om det finns!! Man kan definitivt spendera en lektion med att dreggla lite diskret, dock så går de flesta av de snygga killarna i år 13 så brukar mer ägna rasterna åt att dreggla:) Enda sorgliga är att de killarna inte går på skolan nästa år:(  Ska försöka att ta lite foton i smyg på nån rast så att jag kan visa upp snyggingarna på Kerikeri High!! De finns!! Killarna är överlag väldigt välklädda och modemedvetna, nästan mer än svenska killar och det är svårt att vara:) Har sett flera killar i haremsbyxor på skolan och tajta jeanshorts ingår i basgarderoben för killarna. Eftersom år 13 har dresscode så måste de ha på sig nåt med krage så det resluterar i att det är ganska många i skjorta, uppskattas starkt:)

Några mer frågor??

Passar samtidigt på att be om ursäkt för att det här är en dålig blogg. Ser den mer som en dagbok och det är så jag behandlar den, skriver inte riktigt om allt men om ganska mycket. Vissa saker vill jag faktiskt inte komma ihåg, medans vissa saker bara behöver ut ur huvudet och då hamnar det här. Så förlåt:)

Nu ska jag städa rummet! Har gjort en städningsspellista och allt så jag är redo!!

Kram och Godnatt Olivia


50

  1. Skype med släkten! Finfin stund, att få höra min mor och farföräldrars röster efter nästan fyra månader var väldigt fint. Har blivit ganska så mycket skype det senaste så nu får det bli skypepaus ett tag.
  2. Samlade in gamla datorer, anade aldrig att det fanns så många gamla datorsaker i Kerikeri.
  3. Indisk middag, god men lite tråkigt att spendera en lördag kväll med att diskutera barnbarn. Några var dock intresserade av Sverige och ställde massa frågor.
  4. Ont i magen:( Har fått det till och från sedan jag var 6 år gammal, men hitills inte i NZ.
  5. Såg mitt livs första levande possum!! Den klättrade upp i ett träd hos granne och tittade bara på oss, sprang inte iväg eller nåt!!
  6. Imorgon skogspromenad.
  7. Nu god natt!
  8. Förlåt för dålig blogg!
  9. Besöksras från 24 till 8, undra vad som hände med resten.
  10. Läsa bok, har lånat massa böcker från skolbibblan, najs!
  11. Hoppas att A:s utbytesintervju gick bra!

Glee och skype!

Jajamen, idag var det säsongspremiär för Glee här, som jag har längtat!! Såg bara halva då jag skypade med mi familia, hade tänkt sjunga för lillebror men han hade redan fått höra på skön sång en gång och jag tycker inte att det är snällt att sjunga för en 14åring två gånger innan kl 9 på morgonen såjag pratade bara med honom, eller rättare sagt jag pratatde och Gustav grymtade, han hade lanat med kompisar i natt så han var inte riktigt vaken:) Var i alla fall kul att prata med familjen igen, har pratat med dem två gånger på mindre än en vecka nu och imorn blir det kanske en tredje gång. Det är skönt att prata med dem, när det går lång tid emellan praten så blir det väldigt mycket uppdate men inte så mycket vardag så det är najs att prata om vardagssaker ibland.
Vanlig skoldag idag, vi hade stor biscuitfriday på historian, min kladdkaka var väldigt uppskattad.
Haha, när jag satt och åt lunch idag så plingade det till i min mobil från ett sms från Sverige! De enda som brukar smsa från Sverige är mamma och pappa men den här gången så var det från E och F, kan säga att det smset livade upp, det var ett sms som troligtvis var skickat precis innan de gick och la sig halv två på natten efter att ha festat:) Tack!!

Juste! Har haft besöksrekord!!! 24 st unika besökare!! Och hela 50+ sidvisningar!! Fint fint! Men snälla ni, kommentera mera. Berätta om er dag, vad ni åt till lunch, varför ni hatar eran mattelärare och framför allt fråga på!! Bestämde mig precis för att ha en liten frågestund!! Så fram tills eran söndagkväll, ställ så många frågor som möjligt! De kan vara om vad som helst! Måste inte beröra NZ eller utbyte, kan även vara om vem som är president var! Jag har ju fått pris för min intelligens så jag ska nog kunna svara!!

Tänkte mig att jag skulle skriva lite om kultur och typiska kiwisaker en dag, men det blir så mycket lättare att skriva om jag har en fråga att svara på.

Imorn så ska jag vara en duktig utbytesstudent och samla in gamla elektroniska saker på förmiddagen med Rotary. Sen blir det middag med värdpappas jobb i Whangarei. Ska väl bli najs, kommer nog att vara yngst men är det en sak man lär sig som Rotaryutbytesstudent så är det att umgås med gamlingar,har ju överlevt ett antal Rotarymöten;)

Nu ska återgå till att lyssna på ABBA och dricka varmt vatten med honung och citron, försöker att kurera min onda hals, tror att det är en megaförkylning på G så jag försöker att undvika den. Värdmamma rotade fram nåt illaluktande som jag ska gurgla halsen med var fjärde timma, vidrig smak men jag tror att det hjälper:)

Så god natt! Ha ett bra slut på lovet!! Kram Olivia

Förlåt för att jag ställer så mycket krav på er, vet ju att ni tänkte att det har med bloggläsande ska vara avslappnade och kravlöst, så är det inte kan jag tala om!!

Grattis lillebror!!

Idag, för det är den femte här nu så fyller min älskade lillebror 14! Kan inte fatta att tiden går så fort, det var ju bara igår som du började skolan. Vill verkligen vara hemma och fira din födelsedag, det är ju inte var dag som ens lillebror blir fjortis men men, vi får fira när jag kommer hem! Hoppas att kalasen går bra och att du får många dina presenter/ pengar till Floridaresan!! Hoppas att mitt paket har kommit fram! Annars så får det bli en förtidig julklapp:)
Älskar dej lillebror!!!
Berlin för några år sedan, tänk så mycket som har ändrats sedan dess!

Te och macka med jordnötssmör!

Det var vad jag åt till mellanmål idag, kom förhållandesvis tidigt då värdpappa hämtade mig vid bussen. Blev mycket glad över att inte behöva gå då det är lite kyligt idag. Dagens väder var mycket tråkigt, jag trodde ju att det var meningen att det skulle vara varmt och skönt nu! Kan säga att det var raka motsatsen, kallt, blåsigt och regnigt. Jag beslutade mig för att inte vara med på Outdoor Education och spela touchrugby idag, hade bara shorts och linne och kli i halsen så jag skrev kort till mormor och morfar istället.
Idag ska jag städa rummet och baka en kladdkaka till min historiaklass då vi har fika på lektionen imorn, vi har som tradition att ha biscuit friday och imorgon är sista gången så alla ska ta med sig något. 
Normal skoldag idag, det är fortfarande mycket reptition på alla lektioner då det är dags för examer snart. Vi hade assembly för år 12 på morgonen. Våran Dean( Lärare som är ansvarig för vårat år) är helt hysteriskst rolig, hon hade en lista med böcker som skulle tillbaka till bibblan, skrattade så att jag dog när hon läste upp listan. Hon gjorde små kommentarer om hur länge folk hade haft sin bok osv. Mycket roligt, trodde aldrig att det skulle kunna vara underhållande att lyssna på nån som läser upp en lista på böcket men det var det.   
Nu ska jag ta tag i mitt liv trots att jag helst vill sova på soffan. Har kommit in i den dåliga vanan att sova på soffan runt kl 18 varje dag, det gör att jag inte är trött på kvällen men däremot trött som en gris dagen efter. Idag har jag bestämt mig för att inte sova på soffan, ska istället städa mitt rum och försöka att gå och lägga mig tidigare

Viktoria och Klara! Tack för era fina kommentarer, ska definitivtinte sluta blogga ni behöver inte vara oroliga:) Ska nog ta och köpa mig ett par knästrumpor, det är nog enda gången som jag kan bära dem med äran i behåll på sommaren.  Fortsätt kommentera töser! De värmer att se era kommentarer:)
Mitt besökstal har som tur är gått upp, 13 st!! Jag är nästa Blondinbella!!
Kram Olivia

Dagens...

Tänkte att ni skulle få er en liten dagens! Gör det på mitt sätt:)

Dagens borde ha gjort: städat rummer och lämnat in art historyn
Dagens gjorde: Touch rugby med fina outdoor education klassen, älskar att det accepterar att jag är katastrofalt dålig. Funderar på att baka kaka till dem, vägen till en mans hjärta går ju genom magen.
Dagens motion: Netballträning, sista riktiga då skolan slutar nästa vecka men vi ska förhoppningsis spela match nästa vecka. Vi spelade i en och en halvtimme. Var så sjukt varmt, det märks verkligen att det börjar bli sommar.
Dagens outfit: Skoluniform!! Idag vit tshirt och kjol, strumpbuýxor, funderar på om jag ska köpa knästrumpor bara för att men jag vet inte. Känns som att man ska flasha när man inte har några strumpbyxor. Hade även på mig idrottskläder stora delar av dagen. Just nu mycket het i mjukiskläder, snart dags att dra på sig min grispyjamas.
Dagens inköp: Skvallertidning! Mig gilla! Köpte även frimärken då det ska iväg lite brev och annat till Suecia!
Dagens fynd: Mitt saknade paket har blivit hittat i Sverige, är så sjukt nöjd så det finns inte. Mamma skickar det så fort hon får det, hon skickade även ett paket igår. Det är som julafton året om!!
Dagens besvikelse: Det faktum att besökstalet på bloggen har rasat under 10, mycket tragiskt. Inga kommentarer heller!!

Nu städa rummet och göra klart Art Historyn:)

Kram och God Natt Olivia

Min dag i 8 punkter!

  1. Skype med mina två älskade och väldigt saknade bästa vänner F och A!!!
  2. Ilska i skolan, hänger samman med den spännande dagen jag hade igår. Nej, jag kan inte träna bort min accent på en kväll!!
  3. Touchrugby på outdoor education, älskar killlarna i den klassen. De är en hög brötig men genom snälla killar. Jag ägnade mig mest åt att undvika bollen tills en i motståndar laget skrek att vi måste använda våran tjej. Jag sa att jag klarade mig, vill helst undvika bollen. Men det lyssnade de inte på så jag fick glatt fånga bollen och springa. De är väldigt snälla och förklarade vart jag skulle springa osv. Så fort vi tjejer är med så blir killarna väldigt artiga, idag var det en som sa: excuse me please, I have to run past you. Så söta!!
  4. Fick språklektion av mellanstadie ungarna på min buss när jag åkte hem. De insåg att jag inte var Kiwi så det bestämde sig för att lära mig att säga Kia ora, bro. Tydligen så rullar jag inte mina R perfekt.Till slut så greppade jag det.
  5. Osocial dag, hade inte tid att prata med nästan nån då jag var upptagen av uppföljden av gårdagen från kl 12 till 15
  6. Chocklad och lakrits= mycket god kombination.
  7. Trött
  8. God natt!!

Spännande dag!

Idag har jag haft en mycket spännande dag, tänker inte säga vad det spännade var dock. Kan säga att jag inte var på en enda lektion på hela dagen och att det gällde att sträcka på ryggen och dra ner kjolen och dölja nagellacket så att Mr.Berry inte blev grinig. Slutresultatet kommer nog att bli bra:)
Var på middag på skolan idag med Rotary, mycket trevligt. Fick träffa förra värdmamma idag, har inte träffat henne på tre veckor. Saknar verkligen henne, nya värdmamma är också jättebra men de är väldigt olika. Pratade med en av prefekterna som också var där, har sett henne på skolan och tänkt att henne skulle jag vilja prata med. Hon bor nära mig så jag har sett henne på bussen en gång. Det har visat sig att det är ganska så många ungdomar i min ålder här ute.  Vet att jag sa att jag skulle skriva mer om Maraeweekend idag men det får bli en annan dag för nu måste jag sova.

Snälla ni! Kommentera mera, hade det inte vart för det faktum att det är så mycket lättare att blogga än att skriva dagbok så hade jag gjort det, för det är ju precis samma ska när nästan ingen kommenterar. Klara: du är min bästa kommentator, Tack!!

God natt Nya Zeeland god förmiddag Sverige! Ha ett fantastiskt höstlov!
Kram Olivia

RSS 2.0