Maraeweekend!! Whaka och Hangi!

Kom hem från Kawakawa och min maraeweekend kl tre, somnade sedan på soffan vaknade kl sju åt middag och skypade med min familj. Maraeweekend var sjukt kul. Vi gjorde massa olika saker, vi paddlade whaka som är en traditionll kanot, vi lärde oss att göra poi, skrattade, gnuggade näsor, övade på nya ord, jagade små pojkar, åt hangi och en massa annat som jag är allt för trött för att komma ihåg just nu.

Ni får mer update imorn för nu måste jag städa min säng så att jag kan gå och sova. Hela mitt rum ser ut som att nåt har exploderat här inne.

Kram Olivia

Åh teknikens under!

När ni läser detta så befinner jag mig i Kawakawa på Maraeweekend. Visste ni att Kawakawa betyder sursur på Maori. Funderar på att läsa Maori nästa år, insåg att det nog är enda chansen jag någonsin kommer att få att läsa Maori så jag måste ta den. Det var nog århundradets kortaste inlägg men jag vill ju inte att ni ska glömma bort mig!!

Videoblogg!

Idag var en fin dag. När jag väntade i biblioteket innan skolan idag så kom en tjej som är med i gruppen som jag äter lunch med men inte har pratat så mycket med och pratade med mig. Vi satt och pratade i tjugo minuter, mycket trevligt. HOn var väldigt intresserad av Sverige och livet som utbytesstudent.
Var en normal skoldag, inga sensationer. Förutom att jag var lite rebellisk och bestämde mig eller snarare blev övertalad att sk o l ka från outdoor education, hade så sjukt dåligt samvete men kan säga att det var ack så mycket bättre att sitta i solskenet och spela kort än ha redovisning som vi inte ens är färdiga med. Det kommer nog dock inte hända igen, inte inom snaraste tiden i alla fall. Det är inte värt det!!
Imorn beger jag mig till Kawakawa för Maraeweekend så det blir nog inget bloggat förräns söndag om jag inte gör några förprogrammerade inlägg. Hoppas att videobloggen funkar, annars så får ni söka på mig på videofy.me heter oliviasolman
Måste gå och packa och skriva mitt tal nu.

Kram Olivia

<object width="424" height="372"><param name="movie" value="http://videofyme.resources.s3.amazonaws.com/player.swf?videoId=119241"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://videofyme.resources.s3.amazonaws.com/player.swf?videoId=119241" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="424" height="372"></embed></object>


Solbränna!

Blir ingen lång uppdatering,  jag är så trött att jag nästan somnar på datorn.
Vi hade strandag idag, en kille hade på sig en tröja som det stog Stockholm på så jag var tvungen att fota, mina vänner tyckte att jag var pinsam. Fick en redig solbränna, det svider på hela kroppen, det är så det ska vara!
Hade netball, vi blir bättre för var träning! Seglade också, kul men kallt. Idag körde jag på kiwistil och hade jeans och flipflop, mycket konstigt men ack så skönt.

Uppdaterar mer imorn. Nu sömn
Kram Olivia


Videoblogg och solig tisdag!

Kära bloggen! Haha, kanske skulle ta och bli en såndär fjortis bloggare, ni vet tjatja bloggen och putläppar:)
Eller inte, putläpparna har jag ju visserligen men fjortis kommer jag nog aldrig att bli!
Har nu signat upp mig på videofy.me så ni kan i framtiden vänta er vidoebloggar! Men inte idag då jag inte vill ta för mycket på internetabbonemanget plus att jag inte vet vad jag ska videoblogga om, så jag tycker att vi gör så här: ni skriver i kommentars raden vad ni vill att jag ska prata om ,det kan vara frågor, hur man stylar skoluniformen, nya zeeländsk slangskola, you name it! Vad ni vill, nästan i alla fall: går inte med på porr och annat mystiskt!

Idag var en fin dag! Solen sken, fåglarna kvittrade och livet lekte! Haha, visst är jag poetisk?! Nämen det var en bra dag idag, vädret var bra och jag kände att jag var glad och pratade med mina vänner.Det känns verkligen att det snart är sommar här, vi satt utomhus på båda rasterna idag. Jag gillar verkligen den gruppen som jag spenderar större delen av  min tid med, de är väldigt trevliga och öppna människor som får en att känna sig välkommen, det är ok att bara sitta och läsa en bok samtidigt som man lyssnar på deras galna konversationer. Känner att jag faktiskt börjar komma närma några av dem nu, min kiwibuddy är helt underbar. Hon bryr sig verkligen och ser till så att jag mår bra osv. Tror att hon är så bra för att hon också varit utbytesstudent, det hjälper att veta hur det är.
Skypade lite idag också, först med Caitlin, en tjej från Whangarei som ska till Norrköping som utbytesstudent. Vi hade svenskalektion, hon måste hålla tal på maraeweekend på svenska så vi övade på det, eller det var i alla fall tanken. Vi har en tendens att tappa tråden, det är svårt att hålla sig till ämnet när hon håller fram sina sjukt söta hundvalpar till kameran! Mamma och Pappa, Vi SKA skaffa hundvalp!!!!! När jag kommer hem så tycker jag att en liten hundvalp skulle vara en fin välkommen hem present, de är så söta!!!!!
Skypade även en stund med älskade SP2B!!! Ni är så fina och ni ska veta att det finns en speciell plats i mitt hjärta för er! Pratade även lite med två lärare, fint att se att de fortfarande lever:)

Imorgon ska jag till stranden istället för skolan:) De i år 13 som tar gympa har arrangerat en stranddag för oss internationella studenter, ska bli mycket trevligt. Insåg dock idag att jag verkligen inte är bikini redo, jag och min busbuddy I planerade hur jag skulle kunna bli redo på en dag, det vi kom fram till var att om jag tränar hela eftermiddagen samtidigt som jag solar och om jag gör typ 500 situps imorgon så ska det nog bli bra. Jag gjorde 5 situps när jag pratade med Caitlin, latmasken i mig tog över! Dekorerade mitt rum lite, har massa tomma vita väggar som kräver lite pynt så det fixade jag. Satte upp lite kort och andra minnessaker, typ balbiljetten på en vägg. Gjorde även otaliga försök i att sätta upp min svenska och nya zeeländska flagga på väggen, funkade inte. Ska nog försöka imorn igen när jag har mer kladd att sätta fast flaggorna med. Städningen av rummet på går fortfarande, ser ut som en bombzon just nu. Är antagligen lika farligt, halkar och fastnar i olika saker hela tiden!

Nu ska jag sova. Somnade alldeles för sent igår, hade verkligen sjukt svårt att somna!
 
Oh just det, jag hade ett väldigt sött gå sällskap när jag gick hem från bussen idag, två av grannbarnen, de är 6 och 9 eller nåt sånt. Jag har fått i uppdrag av deras mor att gå med dem när jag går hem, det är för att de ska lära sig att gå hem från bussen själva. De var mycket söta, tjejen som är 6 pratade oavbrutet hela vägen om ditt och datt och storebroderna hittade en död possum så han var nöjd. Såg förresten en levande possum igår när jag åkte hem från bion, stannade mitt i en konversation och klappade händerna av lycka. Fick några roliga blickar, de förstår inte min fascination för possums!!

Nu sömn!
Kram Olivia

Tänkte lägga upp lite bilder på mitt stiliga skypesällskap men det verkar inte funka, eller rättare sagt: jag har ingen aning om vart jag sparade dem:)

B: Tack för din fina kommentar! Saknar dej med!! När jag kommer hem så får vi ta en tur till Hällekis:) Kram Olivia

Eat Pray Love!

Blev en tur till bion som avslut på långhelgen. Jag och tre andra tjejer, en kiwi och två tyskar gick och såg filmen Eat Pray Love med Julia Roberts i huvudrollen. Det var en bra film, en klassisk tjejkväll film med lite kärlek och fina kläder,den hade även lite budskap och det är aldrig fel. Det var en trevlig kväll, känner att jag har inte gjort något socialt utanför skolan på ett tag då alla varit upptagna så det var kul att göra nåt.
Innan jag åkte in till stan var jag duktig och gick ut på en promenad, gick till några ruiner som ligger här i närheten, de är från 1840-talet så enligt Nya Zeeländska mått mätt väldigt gamla:) Var inget sensationellt, tror att vi europeer har lite svårt att se det historiska i många saker i Nya Zeeland då vi är vana vid mycket äldre byggnader och annat.
Hade tänkt att jag skulle städa när jag kom men jag bestämde mig för att de kan vänta och åt lite av min värdmammas underbara äppelsmulpaj istället:)

Nu ska jag sova, imorn är det skola igen, på onsdag stranddag med alla internationella studenterna, i helgen är det Maraeweekend. Mycket roligt som händer just nu.
Kram Olivia

Städa? Nja!

Har haft den ambitiösa tanken att jag skulle städa mitt rum och tvätta lite kläder sedan i torsdags, idag är det måndag. Jag började glatt i torsdagskväll med att sprida ut massa papper och broschyrer på golvet, de ligger fortfarande kvar där och är en säkerhetsfara när jag sömndrucket tar mig ut till badrummet på morgonen. Mitt rum är så litet och har väldigt lite möbler så jag har liksom ingenstans att göra av alla papprena så de får ligga på golvet tills jag klurat ut en bra plats:) Skulle även behöva städa översidan av min byrå då den ser ut som om något exploderat på den.
Har tänkt göra detta hela dagen, har inte än fått tummen ur och gjort det. Funderade även på om jag skulle ge mig ut och spring men det är lite blåsigt ute så jag undviker nog det, man har ju hört om folk som skadat sig eller blivit sjuka när de varit ute på en springtur så man vill ju inte risker något!!
Sitter just nu glatt i min säng och lyssnar på Oskar Linnros på youtube då min dumma spotify har slutat funka, mycket sorgligt! Idag har jag inte gjort ett dugg, masade mig upp ur sängen kl halv 12. Sedan chattade jag lite med S och försökte övertala henne att hon ska åka som utbytis nästa år. Tittade lite på min fotölj som är fyll med kläder och bestämde mig för att jag tar hand om den sen. Sitter och tittar ut på havet samtidigt som jag skriver detta, helt ok:)

Fått två fina kommentarer som jag tänkte svar på:
Klara: Jag ska försöka mej på det här med vidoeblogg, är ju inte känd för att vara tekniskt begåvad så vet inte hur det kommer att sluta men att försöka har ju aldrig skadat:)
Viktoria: Jag trivs lika bra i den här familjen som i förra, de är två väldigt annorlunda familjer men båda lika bra. I förra familjen så var det fullt hus och aktivitet hela tiden då vi var fem personer som bodde där, blev lite chockad när jag kom hit och insåg hur tyst det kan vara. I denna familjen så är vi bara tre, det leder till att det blir lugnare. I förra så åt vi alltid mat vid middagsbordet, i denna så äter vi alltid sittandes i sofforna eller på golvet.
Men jag tycker om dem båda och det är precis det här som är meningen med att byta familj, om alla var likadana så skulle man kunna bo hos samma hela året.

Är dey nånting mer någon vill veta så är det bara att fråga på, jag har ändå inget liv så jag svarar glatt på frågor:)
Har sett på utbytesstudent.se att det är ganska många som har sökt till Nya Zeeland med olika organisationer för nästa läsår, det värmer mitt hjärta att se att folk vill åka hit.

Nu ska jag ta och leta upp lite mat och fundera på om jag ska ge städningen en chans:)

Kram Olivia

Bored!

Hej! Idag har jag varit på en 21års fest. Man firar 21 stort här, det var allt ifrån mormor till kompisar där, även kompisars föräldrar. Dj och hela balunset. Kände inte en enda människa förutom värdfamiljen för min kompis som skulle gått kunde inte då hon inte fick någon skjuts, det var ganska tråkigt eftersom jag spenderade hela kvällen med att prata med gamlingar.
Var dock kul att se hur ett typiskt 21års kalas går till. En konstig tradition som de har är att de dricker ett yardglass fullt med öl på så kort tid som möjligt, glaset är alltså en yard långt. Killen spydde efter att druckit det, det är tydligen det som brukar hända. Var massa seglingsmänniskor där, pratade med en tjej som var jättetrevlig, frågade om hon seglade innan jag insåg hur dum frågan var. Alla som var där hade något att göra med segling eller så var de släkt med killen som fyllde år. En positiv sak med festen var att den var fylld med snygga, välklädda killar, F du skulle älskat det! Det roliga med Nya Zeeländska ungdomar är att de använder flipflops till allt!! Det var massa killar som hade jeans och en snygg skjorta och flipflops, ser mycket roligt ut.
Var även på en liten rundtur med värd"bror" och hans fru idag, svårt att säga värdbror då han är lika gammal som mina föräldrar. Vi åkte först hem till andra värd"bror" och hans familj, deras dotter är jätteintresserad av hästar. Hon har sju hästar som hon tränar och tävlar med. De bor mitt ute i ingenstans, ska aldrig mer klaga på att där jag bor är ocentralt!
Sedan promenerade vi ner till en stran där den första kristna gudstjänsten i Nya Zeeland hölls, glömde tyvärr min kamer så har inga bilder. Det var väldigt fint, stränderna här är underbara.
Insåg idag att jag träffat nästan hela "släkten" på en helg, träffade en till av värdbarnbarnen idag, har bara ett kvar nu.
De är alla väldigt trevliga.

Har lite downperiod just nu, kan bero på att det är långhelg och att jag inte träffat så mycket folk på ett tag, tror att för mycket datoranvändning är en annan anledning. Eftersom jag inte har några läxor så finns det nästan inget att göra på kvällen, titta på tv eller sitta framför datan. Skulle kunna öva på fagotten men är alltför lat. Kanske skulle ta och plugga lite tyska eller sy:) 
Nästa helg har jag Maraeweekend med Rotary, ska bli så sjukt kul att få träffa alla igen. Måste även hålla tal om nåt Nya Zeeländskt då så jag får ta och skriva ett tal nu i veckan. 

Förlåt för ett tråkigt, whiningt inlägg. Kan inte alltid vara på topp!
Snälla kommentera! Är så sjukt tråkigt att blogga utan kommentarer!!
Kram Olivia

Strandpromenad och släktmiddag

Idag har jag varit på en liten promenad på stranden med värdfamiljen och deras son och hans fru. Supercool strand, klippor och sand tåckt med ostron, såg en som dök efter ostron. Det finns många coola stränder runt omkring här, de är inte perfekta sola och bada stränder men de är helt ok promenadstränder.
Sedan så kommer deras andra son hit med sin familj, får då äntligen träffa deras dotterdotter som jag har hört massor om. Deras andra dotterdotter som vanligtvis bor i Auckland kommer också och kanske en sonson. Imorn ska jag på födelsedagskalas med massa unga snygga seglarpojkar, ser fram emot det ganska mycket:) En av de andra internationella studenterna ska också dit och hon bor typ mitt ute i ingenstans och hennes värdfamilj är inte alltför pigga på att skjutsa så hon undrade om hon kunde få skjuts av oss, problemet är bara att det verkligen är helt fel väg, ska fråga värdfamiljen. Hon skickade även ett sms där hon sa, vore det inte roligt om jag sov över efter kalaset, så jag antar att hon inte har någon skjuts hem heller.
Funderar på om jag ska baka en kladdkaka nu, har ju inte ätit det på mer än en vecka! Fattar inte hur jag klarat mej!! Mitt svenska godis håller på att ta slut! Så om det finns någon vänlig själ därute som skulle tänka sig att skicka över lite så skulle det vara mycket uppskattat, min address finns på facebook.
Kram Olivia

Långhelg!!

Jajamen, det är långhelg i helgen, har ingen skola på måndag då det är Labour Day. Nästan vecka har jag bara tre dagars riktig skola, på onsdag ska vi åka till stranden med alla internationella studenter då de som har PE har arrangerat det för oss, man tackar verkligen inte nej tilldet.Har inga större planer för helgen,ska på 21års fest hos någon som värdfamiljen känner på söndag, en av mina kompisar ska också dit så det är kul, mina värdföräldrars son och hans fru är uppe över helgen då de också ska gå på 21års festen, tror att deras ene son kommer upp imorrn. Det var en vanlig dag idag på skolan, fick non achieved på min engelskauppsats exam om Romoe& Julia, hade nog inte förväntat mig högre då jag tyckte att den var svår.
Var på segelrejs med en av Rotarymedlemmarna och hans fru idag, mycket kul. Har saknat segling, kommer förmodligen att följa med honom flera gånger och min nästnästa värdfamilj har en 50fots katamaran så jag kommer nog att få segla.

Liten lista på saker som är typiskt Kiwi! 
Skor, nej det är överskattat, jag ska ju bara till... eller skor är så obekväma
Regnjacka, Nej du vet vi jobbar inte på det sättet, spring eller simma så ska det nog gå bra.
Ost och kex till skolan är inte snobbigt,det är bara ett bra mellanmål
Återsförslut bara påsar kan man använda till allt, stoppa luchmackan eller engelska anteckningarna i
Fashion är gummistövlar och fleece tshirt, iallafall på landet.
Det är dem jag kommer på just nu men jag lovar att ni ska få mer.

Godnatt kram Olivia


Kokompisar!

 Så här ser en typisk rad av Nya Zeeländska brevlådor ut, man tror att det bara är USA som har sådana men inte, Kiwiland har dem också.
 Min gåkompisar när jag gick hem från bussen idag. De gick med mig hela vägen som deras hage tillät, filmade och ska lägga ut filmen en annan dag.Vill inte ladda upp för mycket varje gång då det tar massor på internetabbonemanget.

Helt ok skoldag idag, var lite trött och pratade inte lika mycket som igår men ändå helt ok. Kom på äntligen på vad jag vill göra de sista veckorna på arten, nu måste jag bara få tag på material men det kan inte bli för svårt då Kerikeri har tre eller fyra secondhand affärer. Visar kanske mitt projekt om det blir lyckat:)
Överlevde bussresan hem, hade ju min busskompis och några andra som jag känner.
Tog en nap på soffan idag också, ni anar inte hur skönt det är att sova lite framför kl 18 nyheterna! Är nog för att jag gått och lagt mig alldeles försent de senaste dagarna som jag varit så trött.
Nu ska jag gå och lägga mej! Lyckades efter tips från min gamla NOlärare fixa nytt virusprogram gratis! Är så sjukt nöjd!
Imorn segling! 
Kram Olivia 

I skolan!

Ar lite olydig och bryter skolreglerna nat enormt genom en snabbuppdatering fran skolan. Har jsut nu Outdoor Education, vi ska researcha om nan aventyrsaktivitet i Nya Zeeland jag och min grupppartener Alice fran Brasilien har inte klurat ut nan an:) Men vi jobbar pa det. Ska ta bussen hem for forsta gangen idag, har bara tagit den till skolan forut. Ar lite nercvos men det ska nog ga bra. Nu ska jag aterga till arbetet! Kram Olivia

Netball och Achieved with merit!!

Idag har jag spelat netball med mitt lag, vi är så sjukt bra:) Eller inte men vi har hemskt kul i alla fall,jag är nog sämst i vårat lag men det kommer ju inte som en överraskning för någon som känner mig, bollsport och jag har ju aldrig gått bra ihop men men utbytessår är då man ska testa nytt och gå utanför sin bekvämlighetszon så det är det jag gör med netballen.
Fick tillbaka några av examerna som jag gjorde idag, blev mycket nöjd med resultaten. Fick achieved på den historiauppsatsen som jag gjorde, inte ens alla kiwistudenterna gjorde dem och läraren sa att han var mycket imponerad av mitt arbete. Fick även achieved på arten som jag trodde att jag skulle skulle stor faila på så det var jag nöjd med. Men den bästa av dem alla är: achieved med merit på unfamiliar texts i engelskan, läraren sa att hon var mycket nöjd med mej och den tyska killen i gruppen, att vi hade gjort mycket bra ifrån oss. Har varit en bra dag idag, fick en busskompis också. Åker ju numera skolbuss, tänkte att jag kommer nog att vara enda i min ålder som åker den då alla andra har körkort men i morse när jag klev på så satt en av tjejerna som jag äter luch med där, vi har även två klasser tillsammans. Vi bor tydligen ganska nära varandra, mycket trevlig överraskning då hon är en trevlig tjej som jag vill lära känna bättre. Hade även en diskusison om NZ next top model på historian med två tjejer som sitter på raden framför mej och den tyska utbytesstudenten, känns så kul att kunna prata med folk som man inte känner om nåt sånt, annars har det mest varit enkla frågor. Pratade även mer utvecklat med de tjejerna som jag sitter med på formclass varje morgon, en av dem är min kiwibuddy så henne har jag pratat massor med men de andra umgås jag inte med förutom där och de tillhör de coola flickorna på skolan, men idag så pratade vi faktiskt:) Känner att jag har kommit till ett nytt steg i min engelska de senaste veckorna, kan föra djupa konversationer med människor som jag inte känner numera, innan så brukade det ta stopp, både från min sida då jag inte litade tillräckligt på min engelska och från deras sida då de inte förväntade sig att jag skulle kunna prata så mycket men nu har vi passerat det stadiet. Känner verkligen hur jag börjar connecta med folk nu!
Ojoj, 10 över 1, borde verkligen sova nu men är inte trött då jag sov en stund på soffan när jag kom hem från netballen.
Huset jag bor i, rummet är bakom bubblan
Lägger ut lite bilder också!Mitt nya rum!
Lovar att ta bild på utsikten från mitt rum en dag, den är helt fantastisk! Kram Olivia


Besöksrekord och papegojor i trädgården!

Jajamen, har haft besöksrekord. Hela 20 st! Tror att det beror på att jag numera är länkad på utbytesstudent.se som har gjort att besökstalet stigit:)
Tänkte vara lite lat så jag kopierar in mailet jag skrev till min familj, har  inte riktigt tid att blogga just nu då klockan är kvart över 12 och jag borde sova!

Hej!

Det är fantastiskt, såg två papegojor från badrumsfönstret imorse när jag borsta tänderna!!Huset är fantastiskt! Människorna är mycket snälla, de är i mormor och morfars ålder, kanske äldre men mycket snälla, de visade mig delar av deras gigantiska trädgård i dag, vi plockade: apelsiner, avokado, citron och jordgubbar!! Helt ok! De har massa frukträd och en egen liten skog på ägorna! Idag var jag ledig från skolan då jag inte hade nån exam, värdpappa och jag åkte in till stan och shoppade på matäfferen plus att jag postade lillebrors födelsedagspresent, vet dock inte när den kommer fram:) Det är ju NZpost vi pratar om:)Träffade även mina kära vänner på ett cafe och ägnade mig åt det som tonårstjejer gör bäst, skitsnack, intressant att det är internationellt:) Ganska coolt att sitta på ett cafe i Kerikeri, Nya Zeeland med fyra tyskar och en italienska och diskutera livet och inse att vissa saker är samma världen över:)Imorn är det back till skolan igen, bara tre dagar sedan är det lång helg! På fredag kväll så ska jag segelrejsa med en från Rotary, ska bli kul, har saknat segliningen nåt enormt. Blir lätt så när man ser havet och båtarna här!Skiter glatt i betygen, det är visserligen lite mentalt svårt när man är van vid att alltid lyckas ganska bra och få vg, mvg att då få ig är knepigt men en del av upplevelsen!
 Kram Olivia

Jag berättade om mina failade examer och min käre far sa att det spelar ju ingen roll så bry dej  inte, inte var dag man hör från en förälder:)

Kom på en så bra beskrivning av utbytesår när jag chattade med M på facebook idag.
Varje år så går min älskade scoutgrupp en överlevnadsvandring som heter operation vildmark, den är upplagd så att man går mellan station till station där man löser olika uppgifter. Ett utbytesår är lite som den vandringen, det är kallt och jäkligt och man tänker att banne mej, nästa station så bryter jag men så kommer man till nästa station och inser att man inte vill bryta, att man faktiskt tycker om det så man knallar på, efter ett tag så vill man bryta igen men samma sak upprepar sig, man inser att men tycker om det och absolut inte vill bryta och vips så har man kommit i mål och undrar om vi redan nu ska anmäla oss till nästa år för det var ju så kul. Så är det med ett utbyte också, man har dåliga dagar då  man skulle kunna tänka sig att stiga på ett plan till Sverige, sedan har man dagar som idag då man sitter i solen med sina nya vänner för att sedan åka hem och äta färska jordgubbar då man glatt säljer sin biljett till Sverige till högstbjudande.
Det är så här ett utbyte ska vara, man ska sakna hemma lite, det visar bara att man har något att sakna men man ska även ha sjukt bra dagar då hemma är här. 
Jag är så lycklig över att ha det jag har nu, jag har två hemma, Sverige och Nya Zeeland. Jag har tre par föräldrar, en hög mor och farföräldrar och kusiner och annat roligt, tre nya syskon har jag också. Jag har en hög väldigt fina nära vänner som jag kan kommunicera med på tre olika språk, jag har en Rotaryklubb som bryr sig om mig och vill ta med mig och visa mig Nya Zeeland.
Vet att det låter väldigt dans på rosor, det ska ni veta att det är det inte. Men de bra dagarna är så många fler än de dåliga och det är de bra som man ska komma ihåg!

Nämen oj, jag skulle ju sova nu inte skriva långt djupt inlägg! Värdmamma sa förövrigt att jag inte skulle gå och lägga mej för sent men men, som min so-lärare på högstadiet sa " sova kan man göra i graven" Kloka ord från en klok man.

Kommentarsfältet bits inte, så snälla kommentera! Annars kan jag lika gärna sluta blogga och börja prata med mig själv istället:)

Kram Olivia

 Fina människor som jag saknar ganska så jätte mycket, älskade Sp2B! Så många fina minnen!



 


ÅÄÖ!!!

Har bytt värdfamilj, bor numera 11 km utanför Kerikeri vid havet. Utsikten är helt fantastisk. De har trådlöst så jag kan numera uppdatera bloggen från sängen!!  Tro mig, jag kommer att utnyttja det massor. Nästa familj har ju inte internet!
Idag har jag ägnat mig åt att packa upp och att socialisera med värdfamiljen. Imorgon ska jag åka skolbuss för första gången i mitt liv.
Bor hos ett äldre par nu, de är supersnälla och älskar att resa så de ska ta med mig till massa platser. De har barnbarn som är äldre än mig:)
Imorgon har jag mina sista exams, sedan på onsdag är det normal skola igen. Nästa vecka är kortvecka igen då det är Labour Day på måndag. Livet är ganska bra nu:)
Nu ska jag sova, detta inlägger har tagit mig 2 timmar att skriva! Tittade på film samtidigt, The Black Balloon, mycket bra film om en autistisk kille och hans bror.

Kram Olivia

Morfar, om du läser detta skulle du kunna maila mig lite på bilder på din trädgård? Min nya värdmamma är väldigt intresserad av trädgårdar och skulle gärna vilja se bilder. Mamma har min mail.

93 dagar utan lingonsylt!

Idag har jag varit i Kerikeri i tre manader, det har gatt tre manader och tre dagar sedan jag sa hej da till min familj pa Arlanda. Har inte atit lingonsylt pa lika lang tid, ar nog den svenska mat som jag saknar mest!
Nu ni har jag gjort som jag sagt och laddat upp bilder pa facebook! Vill ni se dem sa lagg till mej dar for tro mej, jag laddar inte upp alla dem har!
Idag har jag haft studiedag, eftersom jag inte hade nan exam idag sa var jag hemma och studerade infor mina nasta examer eller det ar val iallafall det skolan vill att jag ska gora. Jag sov istallet i tolv timmar, tittade pa skittv och funderade om jag skulle ta och packa ner alla mina saker eftersom jag flyttar till nasta familj imorn.
Har ju lovat att jag skulle skriva om lovet och min vecka i Auckland sa har kommer det:)
  • Hade Sverigehelg med Catlin som ska till Norrkoping, at kladdkaka och laste veckorevyn.
  • Akte till Auckland med vardmamma, vi overlevde!
  • Sag skytower, pratade svenska med Sebastian, akte till Auckland War Memorial Museum, trodde jag var i Asien nar vi hamnade i en park fylld med asiater, var bara graduationcermemoni pa universitetet.
  • Var kulturell och gick pa konstgalleri, art lararen blev lycklig nar jag sa det.
  • Sag mer strander an vad som finns i hela Sverige
  • Var i Matakana och hade angest over att jag inte kunde kopa allt jag sag dar. Oh, vad mycket fint brevpapper och andra onodigheter det finns i varlden!
  • Shoppade pa lilla sota second hand butiken i Whangaparoa, hittade varldens finaste kofta!
  • Spenderade 8 timmar pa Albanys mall med tva fina utbytisar, Yesenia och Lolo, spenderade mycket pengar men behovde ju klader:)
  • Sov i bilen vart vi an akte
  • Provade dyra skor hos en indisk herre
  • Blev intervjuade av en annan indisk herre, inte media, bara valdigt nyfiken:)
  • Hittade en svensk pa en busshallplats som vi tog med oss hem
  • Sag Auckland by night fran Mt Eden, vackert!!
  • Akte till Cape Reinga med vardfamilj och Sebastian( svensk utbytesstudent i Auckland)
  • Plockade snackor pa Spirits Bay
  • Malade pa en hink och planterade en potatis
  • Kladde mig i rosa peruk och hulakjol och gick till New World
  • Besteg Flagstaff Hill i Russell utan att do
  • Larde mej massor om Nya Zeelands historia i Waitangi, dar skrevs the treaty of Waitangi pa. NZ grundades dar!!
  • Larde mig nya ord sa som cooth. Betyder typ snobbig, kultiverad
  • Tittade pa the Commonwealth games fran Delhi i Indien och insag hur mycket jag langtar till Indien
  • Pluggade inte som jag borde gjort men vad gor det om tusen ar
  • Insag att jag numera vagar titta pa laskiga filmer!
Det var nog allt! Nu ska jag hjalpa vardpappa med maten, vardmamma har precis akt till Wellington for att hamta hem vardsyster fran universitetet.
Kram Olivia

Dubbla tjocktrojor pa varen ar inte ok!!

Detta ar tyvarr sant, har sitter jag  i landet som jag inte trodde blev sa dar superkallt och framfor allt inte nar vi officiellt haft var i mer an en manad med dubbla tjocktrojor och halsduk! Verkligen vidrigt vader idag. Vadret i Nya Zeeland kan andras pa tre minuter, en stund regnar det och den andra sa skiner solen, man vet aldrig vad som vantar en. Idag pa engelskalektionen sa borjade det forst regna lite latt, fem minuter senare sa var det full storm med hagel och allt, 20 minuter efter det sa ar det solsken igen. Det ar verkligen four seasons in one day!
Hade en riktigt bra dag idag om man bortser ifran vadret, skolan var mycket trevlig. Kanner verkligen att jag hittat en grupp som jag trivs bra med och det var valdigt kul att fa traffa dem idag igen. Skolan gar ocksa bra, mockexams som ar ovning infor stora exams borjar pa onsdag, har bara exams pa torsdag och mandag nasta vecka, resten av tiden har vi study leave. Men jag behover ju inte kanna nagon stress over de har exams sa jag ska nog bara chilla och forsoka att umgas med mina fina tyska flickor Kim och Laura, vi hann namligen inte ses nanting pa lovet!!Hade aven en riktigt bra kvall pa Rotary, min vard mamma anmarkte att Rotarymedlemmarna borjar knyta an till mig nu, de bjuder med mig till massa olika grejer. Idag fick erbjudande om att aka och segla nan gang, campa i sommar, aka till Wellington. Igar tog en av Rotarymedlemmarna med mig ut pa en heldags rundtur pa vastkusten, sa vackert. Vi sag Nz storsta kauritrad, Tane Mahuta och massa sota sma samhallen.
Byter familj pa lordag, vet inte riktigt hur jag kanner infor det. Hemma ar ju har pa Alderton Drive! Men samtidigt sa vet jag att nasta familj ocksa ar jattebra och att jag troligtvis kommer att kanna mej precis lika hemma dar.
Kanner mej verkligen hemma har i Nya Zeeland nu, har givetvis ocksa dagar da jag funderar pa vad sjutton jag gor har och undrar varfor jag inte ar hemma i Sverige men sedan inser jag att herregud, jag ar pa Nya Zeeland och lever livet. Da gar allt over, hade ett sant moment idag da jag insag att jag verkligen ar har. Roligt nog sa var det inne pa tjejtoan pa skolan, horde nan som borjade prata engelska, funderade forst pa varfor  manniskan prata engelska men sen insag jag att det var for att pa Nya Zeeland sa pratar man engelska och jag att jag faktiskt befann mig i NZ. Det ar en sa sjukt cool kansla nar man inser att ens drom gar i uppfylleslse. Nar jag akte sa visste jag inte riktigt vad jag gav mig in pa, men nu vet jag att det var det basta beslut jag nagonsin tagit. Alskar att jag numera har tva hemma, Lidkoping, Sverige och Kerikeri, Nya Zeeland. Tva valdigt olika platser men jag alskar dem bada.
Vet att jag lovade att jag skulle skriva ett inlagg om lovet men ar for lat for att gora det idag sa vi far se vilken dag det kommer, samma sak med alla bilder som jag lovat att ladda upp pa facebook.
Nu somn, imorn skola och sedan baka kladdkaka:) Manga kramar Olivia
Fran nar jag var i Rotorua for nagra veckor sedan, det ar nagon kemikalie som gor att vattnet far den fargen, kommer inte ihag vilken, Men coolt ar det!

Spaghettitoast och Hokeypokey glass

Ar tva matratter som jag atit nu under lovet, spaghettitoast ar precis vad det later som. Spaghetti pa en mack som man varmer i ugnen. Man anvander vanligtvis burkspaghetti, den ar redan kokt och mixade med tomatsas. Sedan slevar man upp en fin hog pa en macka och river over ost och sedan in i ugnen for att sedan avnjutas med tomatsas. Delikat! Tomatsas och ketchup ar inte samma sak, tomatsas ar sa mycket godare. Den har mer kryddor i sig, bland annat sa ar det nejlika i, mycket god smak.
Hokeypokeyglass ar helt underbart, funderar seriost pa hur jag ska kunna smuggla det hem! Gar inte att beskriva bara att det ar gott.
Har ju haft lov i tva veckor, lagger upp ett langre inlagg om det imorn, maste sova snart. Tankte bara svara pa en fraga som jag fatt forst:

Hej! Jag söker till Nya zeeland med rotay till nästa år och läset på utbytesstudent sidan att du skickade in din ansökan i mitten av November när ansökningstiden gick ut den 15 october. Nya Zeeland är ju det aldra populärsate att åka till, där det bara finns 5 platser. Och det på Rotary har sagt att de aldrig skickar någon till nz om det inte klara av att skicka in ansöknan i tid. 

Så var bara nyfiken på vad du gjorde för att komma med ändå. Mvh/ Rebecca :)

Hej Rebbeca! Maste bara saga att det sjukt kul att du soker till NZ, det ar ett underbart land! Jag vet inte riktigt vad jag gjorde for att fa en plats i NZ om jag ska vara helt arlig, har dock en liten teori. Jag skickade ju som sagt in min ansokan valdigt sent, skickade in den sa att den var inne forsta december, som ar absolut sista datumet med Rotary. Visste nar jag satte NZ som forsthandsval att det var svart att fa platser dit sa jag satte det pa vinst eller forlust. Det var oklart vilket land jag skulle aka till and tills i Mars. Vi var tre som hade sokt till NZ som inte visste forrens da. Min teori om varfor jag fick en plats ar, jag var enda fran mitt distikt i Sverige som sokte dit, har hort om tva personer  fran ett annat distrikt som ville aka dit men hamnade i Australien istallet. Tror att det beror pa att de redan var tva fran deras distrikt som skulle till NZ. Sedan fragade min Rotaryklubb har specifikt om en tjej fran Sverige sa det gjorde ju saken lite enklare. Jag gjorde inget speciellt for att bli accepterad, skrev en bra ansokan och det tog mej hela vagen da jag inte ens hade nan intervju.

Om du har nagra mer fragor eller om nan annan har fragor om NZ eller vad som helst sa fraga pa, alskar att svara pa fragor! Mvh Olivia

Det varmer verkligen mitt utbytesstudenthjarta att folk vill aka som utbytisar, har tva kompisar som haller pa att soka just nu, tragiskt nog inte med mitt alskade Rotary men anda.
Godnatt Nya Zeeland God formiddag Sverige!
Hatar tidskillnader!
Mormor, jag fick ditt brev haromdan, tack sa jattemycket!
Kram Olivia


RSS 2.0