Tårta!

Hej! Har haft en jättebra dag idag! Lugn skoldag. Märks att det är snart slut nu!
Hade födelsedagsmiddag med två av mina familjer ikväll. Så mysigt! De hade gjort en jättefin tårta som de skrivit Grattis på födelsedagen på  på svenska!!
Helt sjukt att jag snart är 18! Sova nu!

Glad Midsommar!

Hej!
Bara två skolveckor kvar nu!! Sedan är jag klar med High School!
Har vart ännu en lugn vecka. Var ju bara i skolan i 4 dagar vilket var najs. Igår så åt vi  middag med min värdbror och hans familj. Mina syskonbarn är så söta!
Idag så åt jag middag hos min femte familj. Tittade på ännu en musikal med mor och planerade inför min födelsedag och för mitt avskedsparty.
Nu ska jag sova. Imorgon så ska jag vara en duktig flicka och börja förbereda för hemresan. Typ sorter grejjor osv, vill inte lägga min sista helg på sånt så det ska jag göra i helgen.
Ha en underbar midsommar!!¨
Kram Olivia

Önskelista!

Gjorde en liten önskelista till mina föräldrar!
Jag fyller ju 18 om en vecka och sedan kommr jag ju snart tillbaka till Sverige!
Hej!!
 
Tänkte att eftersom det snart är min födelsedag och eftersom jag snart kommer hem och för att jag har tråkigt att jag skulle göra en lite önskelista!!
 
Vad jag vill ha för min 18årsdag!!
- Grattis annons i DN och NLT! Spara tidning från 1 juli.
- Elektrisk fotoram
- Allt annat ni kan komma på att ge mig!
- Berlock till Pandora armbandet!
 
Vad jag vill ha när jag kommer hem!
På flygplatsen: Loka Citron! Lösgodis! Grovmacka med hushållsost.
Middag och lunch!: Fiskbullar, kassler, creme fraiche, färskpotatis, jordgubbar( gärna på tårta)
 
 
Inte för stora krav??
 
Tack så mycket!
Jag älskar er!
Hej då!
kram Olivia

F
år se vad de svarar på det här:) Lägger ut den här också så att jag har vittnen på mina önskemål.
Man kan ju alltid drömma. Köpte förresten födelsedagspresent till mig själv igår. Köpte en megasnygg klänning som jag blev kär i så jag bestämde att jag behövde den:)

kram Olivia

Dargaville!

Hej! 
Idag har jag inte vart i skolan, var på roadtrip med en dam från Rotary istället! Vi åkte till först Whangarei då hon behövde åka dit och sedan åkte vi till en plats jag drömt om att åka till väldigt länge! Dargaville!! Det är en liten jordbruksstad på västkusten en och en halv timma söder om Kerikeri. Är egentligen inget speciellt där förutom att det är värdlens Kumara Capital!
Var en mysig liten stad. Vi gick på museum, superhäftigt. Var mega stort och hade allt mellan himmel och jord. Var ett sånt museum som jag älskar!!
Sedan vandrade vi runt stan lite, jag köpte grejer till min blazer. Den börjar se bra ut nu:) Åt en underbar lunch.
Åkte lite vilse på väg till en strand men till slut hittade vi den, kan säga att den var mödan värd. Ack så fin!
Tog en lång men fin väg längs med en älv hem.
Trevlig dag, så glad att jag äntligen kunde åka dit!
Sitter just nu och pluggar, fixar med mitt avskedstal och målar naglarna. Min värdmor( inte den som jag bor med nu) kommenterade på facebook och frågade om jag aldrig sover. Sa att nä det har jag inte tid med.

Mitt rum är så stökigt just nu, flyttade tillbaka till min fjärde familj igår så nu är alla min grejor på ett ställe.
Orkar inte packa upp allt igen men samtidigt så är det för tidigt för att börja packa. Knepigt.
 Jag och Dargavilleskylten!!


Stilig bild:)

Nu ska jag sova lite.
Puss och Kram Olivia

Debrief och Auckland!

hej! Glömde bort bloggen lite;) Ni får ursäkta om mitt bloggande är lite halvtaskigt nu i slutet men jag har bara två veckor och 5 dagar kvar och ska försöka njuta så mycket som möjligt av dem.

I helgen var jag i Auckland. Var nog sista gången:( Hade en trevlig helg med massa fint folk. I fredags tittade jag och värdmamma på West Side Story. Syster var hos en kompis. Sedan på lördagen så åt jag brunch med några kompisar. Sa hej då till en av dem då hon åkte hem igår. Sedan promenerade jag runt lite och pluggade en stund. Helt underbart väder så njöt av det.
Åkte till Auckland med en Rotarymedlem. Vi kom dit runt kl 6. Jag och min kompis från Argentina sov hos min Belgiska kompis. Hennes värdfamilj är jättetrevlig. Vi åt pizza, pratade och tittade på film tills kl 3 på morronen när vi insåg att oj, vi kanske borde sova!
På söndagen hade vi vårat debrief möte med Rotary. Sista mötet innan vi åker hem. Helt galet! Hade en sån overklighetskänsla hela tiden. Helt sjukt att det var vårat sista möte. Vi har varit med om så mycket tillsammans!
Kommer att sakna den gruppen nåt oerhört.
Vi pratad, åt mat och skrattade. Grät inte!
Spenderade eftermiddagen med en tjej som åkte till Sverige förra året. Så kul att prata om Sverige med henne. Hennes familj är urtrevlig.
Kom hem sent igår och idag har jag haft en fullspäckad dag. Imorgon flyttar jag nog tillbaka till min fjärde familj.
Har en dunderförkylning, kan säga att jazzband var knepigt:)

Nu ska jag sova. Kram Olivia

Mera svar på frågor!!

Hej!
 Här kommer svaren på några av frågorna från frågestunden. Jobbar på att bli färdig med dem.
Idag har jag vart i Paihia och lyssnat på R´s leaving speech. Han åker hem på måndag. Är så stolt över att jag inte grät!!
Vanlig skoldag, hade matteprov som jag megafailade men men vad gör det om tusen år?! jadijada. Imorgon ska jag till sjukgymnasten och motionera knäet. Läkaren sa att jag håller på att förlora muskler, jasså sa jag, visste inte ens att jag hade några! Alltid kul att få höra sånt!!


Kan man se på Gossip Girl i NZ? Man kan, jag har inte sett så mycket då säsongen tog slut när jag kom hit.

2. Finns det HM där? Nä och shit vad jag saknar det!! Har såna HM cravings!!

3. Kan du använda de betyg du fått där till ngt här i Sverige? Nä kan inte använda mina betyg men jag kan tenta av engelskan och sedan så kan jag ju alltid stoppa med betygen när jag söker jobb osv.

4. Spelar du någon fagott? Jodå spelar faktiskt ganska så mycket! Har lektion en timma varje måndag och varje måndag mellan 15.30 och 17.00 är det jazzband. Så spelar gör jag men är ganska dåligJ

5.Favorit ämne i skolan som du tycker de borde inför på DLG? Art History är väldigt häftigt! Skulle vara kul att ha.

6. Har alla verkligen flipflops, finns de inga foppatofflor?:O Jodå alla har flipflops( här kallas de för jandals) har inte sett några foppatofflor! Antingen jandals eller barfota. Man går barfota massor här, folk går och handlar utan skor, kör bil utan skor osv. Älskar att gå barfota.



Du skrev på facebook att du skulle få träffa din mamma. Har hon kommit till NZ? :)

Jajamen, min mamma fick ett stipendie och fick möjlighet att komma till NZ!  Så hon spenderade två veckor här, vi reste runt lite här uppe i norr och så såg hon mitt vardagsliv. Det var jättekul att ha henne här för då har jag nån att prata om NZ om när jag kommer tillbaka till Sverige.

Jo sen undrar jag en till grej! Vad äter man till frukost där borta? Känns som att det inte är fil och flingor.

Haha, tragiskt nog så frukost inte så flash här heller. Det finns dock ingen fil så man äter yoghurt och mjölk. Ibland båda till flingorna. Det är vanligt med en lagade frukost här, alltså ägg och bacon osv.

Nu ni ska jag ta och sova. Har sovit alldeles för lite senaste tiden.
Just det, Grattis till min kusin David som tar studenten idag!!
Puss och kram Olivia


My Fair Lady!

Hej!

Eftersom jag älskar er så mycket och eftersom Klara kommenterade så tänkte jag att jag skulle vara snäll och ge er ett inlägg idag också! Är så givmild!!
Idag har jag ätit sushi med min vänner. Sa hej då till min kära F!! Kommer sakna henne så sjukt mycket!! Vi skrev på flaggor, pratade och grät. Jag har aldrig gråtit så mycket i mitt liv som under det här året, kommer att gråta så sjukt mycket när jag åker. Sedan hämtade mor upp mig, är ju lantis. Systra mi och jag var duktiga flickor och pluggade matte i en kvart, vi har ju prov imorn:) Kvällens musikal  var My Fair Lady! Med min favvo Audrey Hephburn, gillades starkt. Imorn ska jag till Paihia och lyssna på R´s leaving speech:((

Nu måste jag sova då jag är megatrött!

Kram Olivia

Jackpremiär och musikaler!

Hej!
Segt på bloggfronten. Jag har inte tid, ork eller kraft att blogga. Ska iallafall försöka ge er en liten update.
Händer inte så mycket här. Blir bara kallare och kallare, idag hade jag på mig jacka för första gången till skolan!!
Känner verkligen att jag är i sluttampen på mitt år. Så hemskt. Jag har ångest hela tiden, det är som en stor klump i magen. Ser fram emot att komma hem min vill inte lämna här. Just nu är livet här helt ok.
Jaja, var sak har sin tid.
Imorn ska jag ut och äta sushi, mina bästisar åker hem denna helgen så det lite hejdå sushi.
Idag städade jag mitt rum, hälsade på andra familjen, så på film med syster och mor. Min värdmamma älskar musikaler och har insett att hon måste utbilda mig i musikalernas värld så vi har tittat på massa de senaste dagarna. Idag var tanken att vi skulle se West Side Story men ingen av videobutikerna hade den så vi har beställt den.
Jag tycker att filmtittande är en utmärkt ursäkt till att inte plugga:) har så mycket skolarbete nu så det är inte kul.Har total tappat motivationen till att plugga, hur ska detta gå när jag kommer hem??!!!!
Känns som att min hjärna just nu går på högvarv. Det är så mycket som händer, så många tankar, känslor och annat. Min stackars hjärna behöver semester!!
I helgen ska jag till Auckland för vi har sista mötet med Rotary. Ska bli kul att träffa de andra studenterna men också sorgligt då det är sista gången vi ses!!
Min favvofinsk åker hem på måndag. Så hemskt!! Kommer sakna honom massor!! Vi har tagit oss igenom det här året tillsammans och stöttat varann massor!! Som tur är så bor han i Finland så det är nära!!

Ojoj, det här blev visst ett stort inlägg. Skönt att skriva av sig. Hade lite argstund förut då min kompis beter sig irriterande! Men men.
Snälla kommentera mera! Vet att jag har några läsare och det är så tråkigt att inte få några kommentarer!!
Puss och kram Olivia

All Blacks vs Silver Ferns

   Hola!       
Har inte haft tid att blogga i helgen. Haft en superbra men ack så upptagen helg.
Igår så var det dags för fest. Det var en fest som vi internationella studenter på skolan arrangerade med hjälp av internationella departementet. Jag hjälpte till med dekorationerna tillsammans med några kompisar. Så igår förmiddag blåste vi upp 150 ballonger, trasslade ut massa ljusslingor och skapade magi:) Det var väldigt snyggt när vi var färdiga! Temat på festen var All Blacks vs Silver Ferns( Rugbylaget vs netballlaget) Så färgtemat var svart och silver, snyggt.
Sedan så luffade jag runt på stan en stund i väntan på min skjuts, oh the joý of livin på landet! Kikade i fönstret hos en av mäklarfirmorna här, oh vad fina hus det finns. Den som hade några miljoner!
Jag och värdsyster bestämde oss för att ha tjejeftermiddag som förberedelse för festen. Vi målade naglarna och såg på Snövit. Har tittat på massa Disneyfilmer sedan jag flyttade in här. Min värdsyster har en grej för Disney plus att  vi haft en hyperaktiv 4åring här så man måste underhålla henne på nåt sätt.

Vi snyggade till oss, målade silver naglar och drog på oss klackarna.
När vi kände oss vackra drog vi in till stan för att hjälpa till med det sista innan gästerna kom. Det var sjuttio gäster, både internationella studenter och kiwis. Alla fick ta med sig en kiwi, jag tog med mig värdsyster.
Alla var så stiliga, alla hade klätt upp sig. Var en helt fantastik kväll med god mat, dans och vänner. Fick ett litet känslosamt sammanbrott och började gråta under låten " Im coming home". Alla var så söta och kom fram och kramade mej osv. Känns så skönt att veta att folk bryr sig och att de förhoppningsvis kommer att sakna mig. Ibland så har jag tvivlat.
Fick den stora äran att hjälpa till med städningen också så vi kom inte hem förräns efter 11.

Somnade som en stock och masade mig inte ur sängen för 10.30 imorse. Seglade hela dagen. Vädret var strålande!! Det var K´s sista race så hon lovade att hon skulle simma så jag stöttade henne och hoppade också i. Iskallt först men sedan väldigt skönt, helt ok för att vara vinter:)
Ikväll har vi tjejer i familjen tittat på musikaler. Värdpappa gömde sig på sitt kontor:)
Vi tittade på två jättesöta 50-tals musikaler! Oh vad jag skulle vilja vara med i en sån!

Imorgon skola och jazzband. Det är F´s sista jazzband så det blir lite fika osv. Så hemskt att det är hennes sista, vet vad jag ska göra utan henne!!
Är ganska nöjd med livet just nu. Allt är bara så bittersweet! Det är underbart men jag vet att det tar slut snart. Jaja som de säger, all good things must come to an end.
Har ju mycket att se fram emot hemma också.

Om ni tycker att bloggen är lite bildfattig så har ni alldeles rätt. Vill inte posta bilder då det tar massa på internet( här så köper man ett visst antal GB per månad) Ska försöka lägga ut lite på facebook nån dag.

Kram Olivia

100!! Svar på frågor!!

Hej!!
Det här är mitt hundrade blogginlägg!!!
Idag har vart ännu en lugn dag här i paradiset. Det är idag exakt en månad tills jag åker, så kort tid. Tre av min allra närmsta vänner åker nästa helg så nästa vecka så ska jag försöka spendera så mycket tid som möjligt med dem.
Hade en väldigt lugn skoldag, tittade på film på två av lektionerna. Hängde på stan en stund med nåra kompisar, köpte lite grejer för morgondagens "social" Typ fest som vi internationella studenter arrangerar. Ska bli kul. Alla har fått möjligheten att ta med sig en Kiwi så det ska nog bli en najs mix av människor, jag ska ta med mig Milly min värdsyster.
Dresscoden är black and silver för festens tema är All Blacks vs Silver Ferns. Rugbylandslaget vs Netballlandslaget.
På söndag är det segling och simmning som gäller. 
Nu så ska jag sova om jag ska orka att dansa hela natten imorn, eller i allafall tills kl 10 för sen är festen slut:)
Kram Olivia



                                            SVAR PÅ FRÅGOR !!


1. Varför valde du NZ? 
Jag ville åka så långt bort som möjligt och till ett engelskspråkigt land. Sedan tyckte jag att NZ verkade intressant och så visste jag inte så mycket om NZ! Är så nöjd med mitt val.

2. Varför valde du Rotary? 
 Först så var jag väldigt tveksam till om Rotary var för mig men ju mer jag läste om Rotary ju bättre kändes det. De verkade säkra, stabila och kunniga. Sedan att man får en klubb som tar hand om en är bara bonus.

3. Tycker du att "familjebytet" med Rotary har fungerat bra?
 Familjebytet har fungerat väldigt bra, har tyckt om att bo i så många olika familjer. Tycker om iden med familjebyte.

4. Behövde du övertala dina föräldrar, och i så fall, hur gjorde du? 
Behövde ingen som helst övertalning så har tyvärr inga förslag på hur man gör. Jag sa bara att jag ville åka som utbytesstudent och berättade om Rotary och sa skriv på de här papprena.

5. Har du skoluniform?
Hade skoluniform förra året, nu så är jag i år 13 så vi har vanliga kläder men en dresscode. Min skoluniform var helt ok, marinblå underdel och jade eller vit tshirt med tjocktröja.

6. Om du har saknat Sverige, hur har du gjort för att komma över "saknaden"?
Har inte saknat Sverige så mycket. Brukar tänka att jag inte har tid att sakna Sverige då jag bara har 12 månader i NZ men massa tid i Sverige. Men de gånger det har hänt så har jag försökt att aktivera mej, inte tänka på hemma osv. Men ibland så är det enda som hjälper att böla en stund och sen är det lugnt.

7. Har man någon sorts kontaktperson med Rotary, och i så fall hur har det fungerat?
Jag har en kontaktperson från min Rotaryklubb vars uppdrag typ är att se till så att jag mår bra, att det funkar med allt osv. Sedan finns det massa kontaktfolk i distriktet osv.

8. Är maten annorlunda, och i så fall på vilket sätt?
Maten är mer enformig, det är mycket kött och rostade grönsaker och potatis. Det finns en sötpotatis som heter Kumara här som är väldigt god. Gillar maten här. Finns många asiatiska resturanger. Min nya favvorätt är sushi.

9. Hur var det att hitta nya kompisar?
 Det är både lätt och jobbigt. Har många bekantskaper men inte så många nära vänner. Mina närmsta är andra utbytesstudenter.

Oj, förlåt om det vart lite många frågor, men jag personligen vill mer än något annat åka som utbytestudent till Nya Zeeland nästa år, så jag skulle vara övertacksam för svar :) Haha, inga problem. Jag gillar frågor! Kul att du vill åka!

Resten av frågorna kommer i ett annat inlägg, insåg att det blir för mycket text annars!


E!!

Kära läsare!
Om det nu finns några kvar! Jag är tillbaka!!
Vet att jag vart vidriga på att blogga den senaste månaden:)
Kanske skulle ge er en lite förklaring till varför jag total negligerade er.

Först så åkte jag på läger med Rotary i en vecka! Så coolt!!
Sedan så mötte jag min kära mor på flygplatsen i Auckland! Känslan av att efter nästan 11 månader få se sin mamma igen är underbar!
Sedan så åkte jag hem till kerikeri, där började kaoset.
Vill inte berätta för mycket då det är personligt för mig och min värdfamilj.
Kan säga som så här att den söndagkvällen är nog en av de värsta i mitt liv. Det är inget problem med familjen eller så, de hade en familjekris som nu långsamt håller på att bli bättre. Så jag bodde där i några dagar tills min Mor kom till Keri. Sedan så spenderade jag och mamma tid på hotell, hos min councellor och en annan Rotarian. Var så skönt att ha mamma här under hela situationen.
Just nu så bor jag hos en annan Rotarian. Får se hur länge jag bor här.  Jaja, allt ser i alla fall ut att klarna upp nu vilket är bra.
Den här familjen är jättebra också så det är bara positivt. De har en dotter som är i samma årskurs som mej på skolan och jag kommer jättebra överens med henne. Så det är ju bara positivt.

Nu sitter jag och försöker plugga matte men är lite för slö. Har megahuvudvärk så i just cant be bothered.
Fick förvånanstvärt bra resultat på alla mina examer förutom matte. Fick till och med ett Exellence!!!! Kan säga att jag var glad tjej när min historialärare sa det!!

Ska försöka att ta igen all missad bloggning och svara på frågorna från frågestunden. Men nu måste jag sova!!

Kram Olivia

RSS 2.0