Hola!

Börjar med att svara på lite kommentarer!! Förvånad över att nån fortfarande kommenterar!


Haha, kul att få ett livstecken från dej med Klara

Mm, vi samhällare är ju lite bratiga av oss

Jag lovar att försöka uppdatera mer!!!

Ebba: Jag tror nog inte att det riktigt spelar någon roll. Det är klart att vara här för ett helt av deras skolår kan vara en fördel men jag tycker att det funkade bra att börja i juli och gå halva år 12 och halva år 13. Nu i år 13 så känner jag mer folk osv.

Det är både lätt och jobbigt att skaffa vänner, man måste jobba hårt!! Jag har många bekantskaper men inte så många nära vänner. Sport är inte så sjukt viktigt men def mer än i Sverige!! Mm, språket var förhållandesvis lätt att komma in i, tog ett tag innan jag greppade finliret men annars inga problem. Deras slang däremot är en annan historiaJ De har massa roliga slang ord. Nu pratar jag def som en Kiwi, har fortfarande lite problem att säga vissa ord men annars så är jag i princip flytande. Min australiensiska utbytesstudent hemma säger att jag pratar fult nu eftersom jag låter som en Kiwi

A: Ni får def hem Superwomen!! Jag var ute och sprang idag!!! Klart jag vill umgås med dej när jag kommer hem, annars kommer det ju att ha vart två år sedan vi sågs!!!! Def skype snart!!


Idag har jag haft en bra dag, fick ett väldigt najs mail från min mor som innhöll en överraskining:)
Skolan var najs, vi hade dragkamp med peersupport. Hade som vanligt Kapa Haka träning. Hade träning hela söndagen också. I helgen så bodde jag hos min första värdfamilj då min familj var iväg. Seglade i ösregn i fredags och gick på bio med min kompis som sen sov över lördags. Vi var först på stan en tag sedan gick vi hem till mig och slappade. På kvällen såg vi  Black Swan, väldigt bra film!! Vi åt sushi och kladdkaka.
Nu måste jag rusa till min spanska lektion:)

Puss och kram Olivia


Megainlägg!!

Wow två blogginlägg på en vecka!! Vart är världen på väg?? Har fått lite hintar om att folk anser att bloggen verkar ha dött en tyst , långsam död!! Det är verkligen sant men jag jobbar nu på att rädda livet på den!! Ni får helt enkelt ha förståelse med att jag inte prioriterar bloggen när jag har internet tillgång. Det blir nog bättre när jag byter till nästa familj om några veckor:)

Så vad har jag gjort sen senast? Jag har seglat två gånger denna veckan, så sjukt kul!! Har alltid älskat segling men jag tror att min kärlek för det har växt här. Jag har haft Kapa Haka träning, vi har även träning imorrn, ska försöka filma så att jag kan ge er en liten film på. Så häftigt, får gåshud på varje träning. Har även gått med i skolkören, har verkligen saknat kör. Spelade netball igår, fick bara bollen i huvudet en gång vilket jag tycket var ganska bra.

Har nu vart här i åtta månader. Fick min biljett tillbaka till Sverige häromdagen, åker den 10 juli. Får lite panik när jag inser att jag har mindre än 4 månader kvar, kan fortfarande inte greppa att det här ska ta slut. Att jag ska lämna Kerikeri och att allt här bara kommer att fortsätta som vanligt utan mig, konstig tanke!! Dte är ju här som är hemma nu!! Känner verkligen hur jag har kommit in i allt, har så mycket kul just nu! Haft en megabra vecka. Har även så mycket roligt att se fram emot!! Är så lyckligt lottad!! Jag har verkligen inte haft några som helst problem under min tid här.

Hösten börjar komma hit nu, det är lite kallare på morgonen och kvällen medans dagarna fortfarande är sjukt varma, som tur är så är det inte lika mycket luftfuktighet. Hösten här är väldigt najs, den är varm men inte för varm och luften är så frisk.

Tsunamin från Japan kom som tur är aldrig hit, tror att NZ har haft nog av naturkatastrofer för ett tag. Landet är fortfarande i shock efter Christchurch. Det kommer att ta en väldigt lång tid att återhämta sig från det. Det är så massivt. Alla känner någon som drabbats, jag fick häromdagen reda på att två personer som jag träffade på min sydöresa var på av bussarna som blev krossade, de har inte hörts från sedan jordbävningen.
Min skola har fått en del nya studenter från ChCh som vill komma där ifrån.

Vet att det här verkligen är en wall of text men om ni vill ha blogg så får nin ta det som det är. Vet även att min svenska är sjukt dålig, men men. Åkte ju inte hit för att lära mig bättre svenska, min engelska däremot är numera sjukt bra. Älskar att prata engelska. Det är så vackert.
Skolan går bra, har mycket att göra men det är roligt så det spelar ingen roll:)

Laddar just nu upp massa bilder på fejjan så gå in där om ni vill se, tar för lång tid att ladda upp här.
Nu ska jag gå och möta värdmamma på mataffären. Det är bara vi två hemma ikväll då värdbror är iväg nånstans, ingen aning om vart. Värdsyster och värdpappa är på nån cricket grej.
Jag ska få den stora äran att välja film:)
Kommer nog ändå att somna i mitten av filmen, har ett så sjukt stort sömn behov här!!!

Kram Olivia


Tongariro Crossing!

I helgen var jag iväg med Rotary och bergsvandrade. Vi åkte ned till National Park i torsdags och i fredags så klättrade vi uppför Mt Ruapehu och i lördags gjorde vi the Tongariro Crossing som är en 19.4 km vandring. Det var en mycket kul helg. Idag hade vi Kapa Haka uppträdande. Nu måste jag gå till skolan. Bokade biljett hem idag, åker 10 juli:( Kram

Kapa Haka och Teaparty

Bara ett jättesnabbt inlägg för jag måste snart gå på min spanskalektion. Idag hade jag Kapa Haka träning igen. Mycket kul. Det är så sjukt häftigt att höra när dem sjunger och att sedan få vara med är amasing! Verkligen gåshudskänsla!! I helgen hade jag teaparty med min värdsyster. Vi klädde ut oss och åt kakor:)
Imorn ska jag på skolläger. Ska bli kul!!

Kram Olivia

RSS 2.0