23/5 2011

Hej!!
Vet att jag har vart en vidrig bloggare det senaste.
Jag var iväg på läger med Rotary i en vecka. Så kul.
Sedan så fick jag äntligen träffa min mor igen efter 10 månader.
Jag har fått massa frågor. Har inte ork att svara på dem just nu. Förlåt.
Har just nu kaos i värdfamiljen. Inte familjeproblem men de har en familjekris. Vill inte skriva om det här. Men det kan bli så att jag inte bloggar på ett tag så då vet ni varför. Förlåt!
Kram Olivia

Frågestund!!

Har efter förslag från mina trognaste läsare, A och K bestämt mig för att ha en lite frågestund.
Så här har ni en frågestund!!

Fråga på!! Jag lovar att försöka svara efter bästa förmåga. Det behöver inte vara utbytesrelaterat, kan mycket väl vara om vem som är president i Armenien eller vad min skostorlek är.

Så fråga på!!!

Jag på NZ största themepark. Nöjespark typ.

2 months left!

Hola amigas y amigos!! Är fortfarande inne i spanska mode:) Kan bero på att vi har en grupp Colombianska studenter på skolan nu. Skulle haft clase de espanol manana men den blev inställd.
Insåg precis att det inte är en bra ide att försöka skriva på ett annat språk än svenska här för då blir jag alldeles förvirrad och vet inte vilket språk jag ska prata!! Så förvirrande! Min svenska är på nivå väldigt dålig just nu, har problem med ord, meningsbyggnad, stavning. I princip allt!! Vet inte hur det ska gå när jag kommer hem!!

Har haft två lugna, vanliga dagar i skolan. Skolan här är precis som hemma, seg och trök ibland och ibland jättekul. Gjorde ett tal för min engelska klass igår. Jag pratade om vänskap och vänskap mellan kvinnor för jag hade läst Stolthet och fördom och Systrar i Jeans. Kände mig ganska nöjd. Hade kul när jag gjorde det iallafall. Vet inte om jag berättat om min engelska klass, den är iallafall en liten klass med bara 13 pers varav tre är internationella studenter. Vi har de smartaste på skolan i klassen, såna som anser att ett VG+ är ett dåligt betyg. Ibland kan det kännas lite intimidating men då påminner jag mig själv om att jag faktiskt inte har engelska som modersmål.

Idag hade vi en mus i vårat historia klassrum. En tjej sa plötsligt när läraren pratade, sir, det är en mus i klassrummet. Ingen trodde henne men sedan såg vi den ila över väggen. Den sprang rätt uppför väggen, vi kallade den för Spiderman musen! Sedan började projekt fånga musen. Kan säga att det var mycket underhållande, en försökte putta ut musen från dens gömställe medans läraren höll en kakburk för att fånga musen i. Musen föll ner på golvet och försvann snabbt. Satt under resten av lektionoch var lite paranoid och kände att nånting kröp uppför benet men så var det inte som tur var!!

Vi hade Celebrations Assembly today.Nästan hela skolan samlades då the sailing team hade vunnit nationals.
Det innebar också att vi i Kapa Haka gruppen drog på oss uniformen och körde lite Haka för att välkommna dem in. Alltid lika cool känsla!!

Var hos sjukgymnasten igår. Nästa gång så får jag använde träningscykeln, ser fram emot det!

Idag är det den 10 maj vilket innebär att jag har som rubriken antyder 2 månader kvar, det är lite mindre än 8 veckor, ca 35 skoldagar! Tiden går så fort när man har roligt!! Skrämmande hur fort tiden går. Många av min kompisar åker hem om en månad redan!!

Oh, har ett nytt fint nagellack. Fick det av en ny kompis i helgen. Väldigt trevlig tjej som jag hoppas på att lära känna mer. Iallafall så fick hon ett mintgrönt nagellack, hon ville inte ha det men jag hade sagt vad fint jag tyckte att det var så fick det!! Har letat efter ett i den färgen i evigheter!!

Nä ni, nu måste jag skriva det sista på en historia grej och sedan säga hej till min älskade kudde!!!

Kram Olivia

Happy Mothers Day!

Ännu ett väldigt kort inlägg.
 Är än en gång så trött att mina ögonlock vill falla ihop. 

Idag var det morsdag här. Jag skickade mail till alla mina mammor och sa grattis. Gjorde inget speciellt för mum här dock, visste inte riktigt vad jag skulle göra och värdbror gjorde inte heller nåt.

Min tyska kompis M fyllde 18 idag. Var hos henne och firade med alldeles för mycket mat. Hennes värdmor är fantastisk på att baka och hade bakat massa. Hon gjorde en Harry Potter tårta som var grön på insidan för M´s favvofärg är grön och hon älskar Harry Potter. Så coolt!
Har försökt färdigställa ett tal som jag måste göra för min engelska. Får se hur det blir!
Ska till sjukgymnasten igen imorn.

A: Landet i västers matkultur är nog inte så vidrig:)
K: JAAAAA! Klart jag vill till Berlin!!!!

Kommentera mera!
Funderar på att ha frågestund? Vad tror ni?

kram Olivia

It´s clearing over the hills!!

Hej!
Är alldeles för trött för något långt inlägg. Gick upp kl 6 imorse. Sedan dess har det vart full aktivitet. Sov i Opononi igår natt. Imorse så såg jag starten till multisport eventet som min Rotaryklubb anordnar. Sedan så åkte vi runt och tog bilder av tävlande osv. Kom hem runt 15. Vi sju tiden kom 30 pers på middag, det var fullt hus! Syskonbarnen var mindre glada idag och båda började skrika samtidigt. Jag och bror, och brorsdotter gjorde sushi. Så god!! Jag älskar sushi!!
Nu måste jag sova. Imorn är det morsdag och jag ska fira en kompis 18årsdag.
Kram Olivia

Godmorgon!

Hej! ni får bara ett supersnabbt, väldigt kort inlägg för jag blir snart upphämtad av en från Rotary som jag ska åka till Opononi med. Imorn arrangerar min klubb ett multisportevent så jag ka hjälpa till med det.
kram Olivia

Mössor i massor!

Hallo! Wie gehts dir? Gut,Danke! Får väl ta och använda tyskan också, kan ju inte utelämna den.
Lugn dag idag med, hade sovmorgon. Gjorde inget av det som var på att göra listan men whatever!
Imorgon är jag ledig från skolan då det är Work Day( fundraiser dag). Ska se till och få gjort nåt då!
Är just nu inne i en göra mössor period, har gjort fem hitills. Stickar dem på en knittingloom, svårt att förklara vad det är men googla det så får ni se. Gör mössor till bebisar i Christchurch.
Nu ska jag sova
puss och kram Olivia

Muy Bien!

Hola! Quetal? Muy bien, Gracias.
Måste öva min espanol:) Missade ju spanskalektionen igår!

Ännu en lugn dag i livet som handikappad. Alla frågar varför jag haltar, säger oftast att jag slagits med en motorcykel och att jag förlorade.
Var hos sjukgymnasten imorse, fick sån där blå sporttejp på benet för att svullnaden skulle gå ner. Har alltid drömt om att nån gång få sån men efter som jag inte är så sportig så trodde jag att det var en av de drömmar som skulle få vara ouppfylld. Men inte den är uppfylld! Mycket lycklig!
jag och kompis från Kapa Haka gruppen i våra stiliga skolkläder. Det är en blazer och mörk långkjol som man måste ha på sig om man representerar skolan. Så obekvämt!!

Tog bussen hem från skolan för första gången i denna familjen idag, jag är alltid lika nervös när jag ska ta bussen för första gången men det gick bra. Klarade till och med av att gå av på rätt ställe, klart att det faktum att lillebror klev av där hjälpte men jag kände igen hållplatsen och allt:)
Vägen som skolbussen kör är så fin, kör längs vattnet en lång stund. Massa fina träd och stränder osv. Får ta bilder en dag.

Svar på Klaras kommentar: Väldigt trevligt med nya syskon, har så många nu att jag inte kan hålla reda på alla.
Kommer def att få mer läsare nu när en så känd storbloggare som du har länkat!!

Morgondagens plan: Sista skoldagen för veckan, väldigt chill vecka det här!! Har även sovmorgon, andra i rad:)
Sen får vi vad som händer, ska nog försöka mig på projekt städa mitt rum! Är kaos här inne!!

Nu sova

kram Olivia

90!

Det här är mitt nittionde inlägg( säger man nittionde?) Wow!
Gick till skolan idag men som tur var så hade jag ingen lektion efter lunch så mum hämtade mig, tur det för vid det laget så började jag och benet bli trötta.
Var kul att träffa alla igen efter lovet, många har vart iväg på deras sydöresor osv.

Var värdpappas födelsedag idag så det firades med familjemiddag. Alla tre syskonbarnen var här och tjenare vad de är livliga. En springer åt ett håll, den andre vill att man ska jaga dem åt ett annat håll medans den tredje vill spela spel. Min nephew var så trött idag så han sommnade när vi satt och åt.
Min värdpappa såg min blogg och var lite fascinerad och frågade hur det funkade och hur många besökare jag hade. Sa att jag har inte så många, mellan 10-20 varje dag. Wow sa han, det är massor. Antar att de inte har nån motsvarighet till Blondinbella här som har flera tusen besökare varje dag:)

Imorn ska jag till sjukgymnasten 9.30 vilket innebär sovmorgon!!
Nu måste jag sova, var så trött när vi tittade på film ikväll att jag nästan somna på soffan.
Jag på Muriwai Beach på påsklovet.  Så vacker strand!
Aroha Livi

Solsken!!

God Morgon Sverige!

Sitter just nu och fixar med presentationen som jag ska göra på Rotary mötet ikväll.
Den börjar arta sig. Är som vanligt ute i sista minuten, typisk Olivia grej:) Tog med mig massa plugg hem men har inte pluggat över huvudtaget.
Var och tog ut mina stygn idag. Hade två läkare som inspekterade knäet. Förste var inte färdig läkare än så det innebar att en annan läkare var tvungen att kolla också. Båda bestämde sig för att vrida och strecha mitt knä massa för att se om det gjorde ont. Klart att det gör ont, jag var ju liksom där för att jag har skadat mitt knä!! Så nu är jag lite öm och stel. De sa att det kan ta upp till 6 veckor innan svullnaden osv är borta och att det kan ta upp till tre månader innan jag kan sporta igen. Vilket är lite trök för det innebär troligtvis att jag kan glömma att spela netball. Menmen, ska till sjukgymnast på onsdag så vi får se vad de säger.
Min stiliga kavaj som jag ska ha på mej idag.  Ser ni skillnaden?! Samma kavaj en bild i juli 2010 och en annan mars 2011. Har allt samlat på mig lite grejer!

Såg att jag hade fått en fin kommentar från klaracarlsson.blogg.se , tack så jättemycket!! Ska definitivt njuta av min sista tid här!

Det har vart storm här i flera dagar men nu har solen äntligen tittat fram. För att citera min familj i Sveriges utbytesstudent A: "Jag är så glad att jag skulle kunna kissa på mig". Hon var väldigt glad att vintern äntligen var över!

Nu ska jag göra färdigt presentationen!
Aroha Livi 

Mitt lov!!

Hallo!! Nu kommer äntligen lov inlägget som jag lovat er i flera dagar( haha, lov, lovat!) Men som de säger, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge:)

Vart slutade jag?

Just, torsdagen innan lovet var sista dagen jag berättade om.

På fredagen innan lovet började kom en grupp av de andra utbytesstudenterna upp från Auckland för att se det vackra Northland!
Så på fredagen hade vi BBQ med en massa andra utbytesstudenter som var och gjorde sin nordö resa( de kommer från längre söderut på nordön) Vi var hemman hos min councellor Chris. Allt som allt så var vi nog 25 studenter, två rebounds( såna som redan vart iväg) var också med. Så kul att träffa alla igen.
Jag åkte hem och packade färdigt medans de från mitt distrikt som var här sov hos min nästa värdfamilj( där jag bor nu).

 På lördagen så packade jag färdigt, sa hej då osv och sedan körde värdfar in mig till stan med alla mina grejer. Hade en megaväska, 9 lådor och några små väskor. Fråga inte hur jag ska få hem allt!
Mötte upp nya värdmor och lassade över alla mina grejer till hennes bil. Förvånad över att allt fick plats:)
Sedan så gick jag på brunch med några kompisar då det var min kompis från Belgiens födelsedag. Kunde inte vara där så länge men det var trevligt ändå.

Åkte till nya hemmet och flyttade in alla mina grejer, påbörjade projekt upppackning som fortfarande pågår. De andra kom hem från Cape Reinga( nordspetsen), jag åkte inte med då jag redan vart där och var inte pigg på att behöva betala. Vi lagade pizza, lekte med min syskonbarn som är ursöta. Sedan gick vi ner till min värdfamiljs båt där vi sov. De har en katamaran som är megastor, dock så är den uppe på land då den behöver upp fixning. Vi satt där och pratade till långt in på natten.

Dagen därpå så var tanken Paintball men det funkade inte riktigt så vi gick på en promenad mellan Rainbowfalls och the Stone Store( NZ äldsta stenhus). Vi åkte även till min värdfamiljs farm där vi körde fyrhjuling, jag misslyckades totalt! Körde där det var alldeles för brant och kunde inte turn around så värdfar fick springa och hjälpa mig. Det bevisar att jag inte är en lantis och framförallt inte ska köra motordrivna fordon.
Sedan var det dags för de andra att bege sig hemåt efter en väldigt trevlig helg. Jag och mum and dad( värdföräldrar) åkte till en av Rotarymedlemmarna för spelkväll, trodde att det skulle bli trök men det var superkul. Älskar mina Rotary aunties and uncles.

De första dagarna av lovet så var jag ohyggligt lat:) Packade upp och organiserade mitt rum lite grann, borde ha pluggat men det hände inte.

några av de andra studenterna.

Nu ska jag gå och sova. Imorgon börjar skolan igen men jag ska inte dit på grund av mitt ben. Ska ta ut stygnen imorgon och mum och sjuksköterskan trodde att skolan skulle bli lite för mycket. Så jag ska stanna hemma och plugga, städa, titta på tv och framförallt göra klart en Rotarypresentation om mina lov i NZ. För den är imorgon kväll och jag började igår:)

Tack för alla kommentarer, alltid trevligt att få!! Kommentera mera!! Snälla!! Om ni kommenterar massor så får ni mer blogginlägg, haha skulle vara så sorgligt om ingen kommenterade nu.

Aroha Livi


RSS 2.0