Vandring och svar på lite frågor!

Idag var jag och värdfamiljen ute och gick i skogen. Först gick vi i två timmar i en skog/djungel ca: 30 min med bil härifån. Sjukt häftig miljö, ser verkligen ut som en djungel, vi fick fågelmat av några som de känner så vi gick runt och klappade händer och letade efter fåglar men vi såg tragiskt nog inga. Efter att ha gått runt där så bestämde vi oss för att åka vidare ca: 30 min till ett ställe där de har stora klippor som ser ut som om de slängts ut av en jätte, de uppstod nån gång för många miljoner år sedan efter ett vulkanutbrott och har sedan formats av vädret och några syror som har frätt olika mönster i klippporna. Lägger ut bilder där ifrån på facebook någon dag när jag har tråkigt, vilket är typ varje dag just nu.
Vi gick där i två timmar också, kan säga att jag sov gott i bilen på vägen hem. 
Anledningen till att vi begav oss ut på vandring var för att jag behöver gå in mina skor som jag ska ha på sydöresan som börjar om två veckor. Vi ska vandra ganska mycket på sydön så jag insåg att jag behövde provvandra innan. Ska börja idiotträna denna veckan så att jag inte dör på vandringen.  
Imorn börjar sista skolveckan, börjar få lite ångest inför sommarlovet, är rädd för att jag kommer att bli uttråkad och inte träffa ungdomar mellan december och februari. Får helt enkelt jobba på att socialisera mig!

När jag pratade med min kära familj häromdagen så klagade jag lite på att jag hade tråkigt så ofta, det är inte alltid super kul att bo 15 minuter utanför stan med två pensionärer, saknar att ha syskon. Har ju inte några läxor heller så det gör att jag inte har så mycket att göra på kvällen. Men mina kära föräldrar skickade i alla fall ett mail med tips på saker som jag kan göra, har själv tänkt göra många av de sakerna men jag är bara för lat för att ta tag i mig själv och göra nåt. Det är så mycket lättare att sätta sig med datorn framför teven när man kommer hem från skolan. Men jag måste helt enkelt driva mig själv att inte göra det,funderar på att skära ner på datatiden då jag tillbringar alldeles för mycket tid framför datan. 
Har lite hantverksprojekt som jag ska ta tag i, köpte ett par byxor och en klänning på second-hand som behöver sys om lite innan jag kan använda dem ute i offentligheten. Älskar second-hand shoppingen här, Kerikeri här 3 st bra second-hand affärer.
 

Har fått lite frågor från Klara som jag tänkte svara på:) Måste säga att hon är nog min bästa bloggläsare!



Om de är frågor du vill ha så klart du ska få lite frågor;)

1. Hur är de tv utbudet där borta? Kan man få några hissar och dissar?
I princip samma som hemma, Glee och andra amerikanska serier. En sak som är annorlunda är alla såpor, alla tv-kanalerna sänder massa olika såpor, tänk er typ Glamour. De flesta av såporna är engelska eller australiensiska men de har en; Outrageous Fortune som är Nya Zeeländsk, den handlar om en familj som bor i väst Auckland. Jag har inte titta så mycket då den är lite knepig att förstå om man inte sett alla säsonger.
Hiss för Glee och alla australiensiska program! Diss för den oändliga mängden engelska såpor, finns hur många som hels och alla är lika dåliga!!

2. Skolmaten, får man små brickor med olika fack som på tv och är de efterätt varje dag?
Vi har ingen matsal så som man har i Sverige, man köper mat i kiosken om man inte har med sig. Tyvärr inga brickor då det bara är typ mackor och kakor. Vi sitter och äter ute på fotbollsplanen eller i ett klassrum beroende på vädret. Så inga brickor och ingen efterrätt om man inte köper eller har med sig, många säljer chocklad för att samla in pengar till olika saker så ibland händer det att man köper lite:)

3. Är de kodlås på skåpen i skolan? I OC så har dom ju de o kan de ju bara slänga igen skåpen sådär lite snyggt ;) Vi har inte ens skåp i skolan, saknar det. Släpar runt alla mina böcker, kan säga att det gör ont i axlarna efter en dag i skolan. Så tyvärr så kan man inte slänga igen skåpet snyggt!! Det skulle vart nåt:)

4. sist den viktigaste frågan, finns de många snygga killar?? Kan man sitta i skolan o dregla lite smått om man har tråkigt;) De måste bli mer updates på den punkten tycker jag!
Om det finns!! Man kan definitivt spendera en lektion med att dreggla lite diskret, dock så går de flesta av de snygga killarna i år 13 så brukar mer ägna rasterna åt att dreggla:) Enda sorgliga är att de killarna inte går på skolan nästa år:(  Ska försöka att ta lite foton i smyg på nån rast så att jag kan visa upp snyggingarna på Kerikeri High!! De finns!! Killarna är överlag väldigt välklädda och modemedvetna, nästan mer än svenska killar och det är svårt att vara:) Har sett flera killar i haremsbyxor på skolan och tajta jeanshorts ingår i basgarderoben för killarna. Eftersom år 13 har dresscode så måste de ha på sig nåt med krage så det resluterar i att det är ganska många i skjorta, uppskattas starkt:)

Några mer frågor??

Passar samtidigt på att be om ursäkt för att det här är en dålig blogg. Ser den mer som en dagbok och det är så jag behandlar den, skriver inte riktigt om allt men om ganska mycket. Vissa saker vill jag faktiskt inte komma ihåg, medans vissa saker bara behöver ut ur huvudet och då hamnar det här. Så förlåt:)

Nu ska jag städa rummet! Har gjort en städningsspellista och allt så jag är redo!!

Kram och Godnatt Olivia


Kommentarer
Postat av: Louise

Hej!! Hur klär sig ungdomar i Nya Zeeland i allmänhet. Du skrev ju hur killar klär sig men tjejer då? Är det som i Usa där de verkar gå omkring i jogging byxor för jämnan, hoppas inte det.



Ha det bra! :D

2010-11-07 @ 12:20:48
Postat av: Klara

Tackar för svaren och ser framemot bilder på de unga herrarna :)



Och jag må säga att bloggen inte alls är så pjokig som du påstår, jag läser den med glädje var dag, keep up the good work sunman ;D!

2010-11-07 @ 15:11:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0